Saturday 27 October 2012

Obisnuinta .

Razele soarelui au patruns iar in camera . Am privit tavanul si apoi mi-am coborat ochii pe ceasul din fata mea . 9:22 Firar ! 
A fost o zi in care pur si simplu nu vroiam decat sa dorm , nu vroiam sa fac nimic ceea ce e rau fiindca am multe de facut . Intentionez sa termin cartea pe care am inceput-o fiindca in cursul saptamanii nici n-am timp sa citesc , o astept pe Cristina la mine mai incolo , trebuie sa-mi fac curat in camera , am un camion de teme si lectii de invatat si maine pleaca tata . Luna viitoare se intoarce din strainatate .. Si mno , nu pot sa zic ca regret nespuuuus ca pleaca , adica cateva saptamani de liniste si pace merit si eu . Dar nu , nu mai mult !
Aseara a fost un moment in care m-am lasat vrajita de zgomotul orasului . Am fost prinsa intr-o tornada de frunze , copacul acela intotdeauna acolo , mereu il privesc si nu ma satur . In dreapta mea un baiat de vreo 16 ani cred , cu parul cret ..(ador baietii cu par cret) , ma priveste de cateva ori , ma uit si eu in ochii lui negrii apoi imi intorc privirea spre semafoare si toate acele lumini ce-mi fac ochii sa lacrimeze . In stanga mea , alt baiat ce sta cu spatele la mine . Fumeaza insistent o tigara , arunca ultima particica pe jos langa celelalte tigari consumate . Si tigara inca mai isi pierde in aer ultimele fire de fum , apoi se stinge usor sub raceala asfaltului . Dupa ce am terminat de analizat tigarea , baiatul cu par cret se urca si pleaca pentru totdeauna din amintirea mea . Mai trece putin timp , vine si microbuzul meu . Inca putin si cadeam pe jos de oboseala . Platesc , ma asez , privesc cerul senin cu tenta de visiniu si dintr-o data ma trezesc pe strada mea , luna mi-e martora . Merg repede , mai sa raman fara suflu , daca nu aveam geanta in spate alergam . Un om imbracat elegant se uita din masina lui scumpa curios la mine , probabil se mira ca merg repede , dau " buna-seara " unor necunoscuti si apoi intru in casa . N-am chef de mama care sa-mi zica " nu mai veneai ? " sau " te-a sunat de  3 ori taica-tu , ce nu raspunzi ? " Nu o bag in seama , ii raspund plictisit " Aoleu , lasa-ma ! " si in sfarsit , locul de unde plec si unde ma intorc zilnic . Camera mea. 

5 comments:

  1. Poate odata cu timpul.. lucrurile se vor schimba.. incet dar sigur..
    Se spune ca daca astazi esti foarte suparat.. pe viitor vei fi foarte fericit..

    ReplyDelete
  2. trebuie să existe ceva diferit în fiecare zi!
    ne-am obişnuit să vedem la fel totul...

    ReplyDelete
  3. Sentimentul atunci cand pleci si vii in camera ta e mereu diferit !

    ReplyDelete
  4. Rutina este aceeasi doar elementele din jurul nostru se schimba!

    ReplyDelete
  5. Camera mea e mai mult decat o camera , e locul meu special 8->

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu