Saturday, 20 October 2012

Leapsa II.

Hi hi , am luat si eu o leapsa de pe blog-ul acesta --> Furelise , blog care imi place chiar foarte mult. Deci , sa incepem !
1.Cand cititi , pentru a marca locul unde ati ramas cu lectura , folositi semne de carte sau indoiti paginile?
Am semne de carte , in general le primesc dupa ce cumpar cartile , de exemplu , la mine in oras , poate si la voi , se organizeaza in fiecare vara , cam o luna asa , un targ de carti , adica vin cei de la editura respectiva cu un cort gigantic si pun acolo carti multe , mereu cumpar si dupa ce cumpar imi dau si semne de carte , deci nu-i o problema ! 
2.Ati primit in ultimul timp o carte drept cadou si daca " da"care a fost aceasta?
Am primit in august o carte si se numea Gloss,glamour si o jungla de intrigi-Melissa De La Cruz.
3.Cititi in baie ? 
Nu , nu am incercat niciodata si nici nu cred ca o sa incerc.
4.V-ati gandit vreodata sa scrieti o carte si daca "da " care ar fi fost aceasta ?
Da,m-am gandit de multe ori sa scriu o carte , mai ales cand eram mica .M-am si apucat odata dar m-am lasat , acum insa mi-am reinceput ideea cu blog-ul nou : ascunsascriepovesti.blogspot.com unde voi scrie doar povesti.
5.Care este cartea preferata ?
Oh..paiii nu pot sa raspund , imi plac mai multe carti..si nu vreau sa fac diferente.
6.Va place sa recititi unele carti , si care ar fi acestea?
Pana acum nu am recitit nici o carte deoarece pasiunea mea pentru citit este destul de proaspata , am o biblioteca cam maricica si multe carti pe care vreau sa le citesc , desigur ca le-as recitii pe celelalte insa nu prea am timp ,dar da , le-as recitii cu placere si sper sa reusesc sa o fac candva.
7.Ce parere aveti de o intalnire cu autorii cartilor pe care le apreciati si ce le-ati spune ?
Normal ca mi-ar placea foarte mult . Ce le-as spune ? Hm..nu stiu precis , probabil  mi-ar venii un val de intrebari pe moment.Cred ca ar fi intrebari de la "Ce ai mancat aseara?" pana la " De unde ti-a venit ideea sa scrii aceasta carte , de ce personajul principal e x " si etc. 
8.Va place sa vorbiti despre ceea ce cititi si cu cine ?
Da , imi place insa nu prea am cu cine . Probabil ca ati observat multi dintre voi ca generatia mea nu e pasionata de lectura si nici macar nu vor sa incerce multi dintre ei. Mai vorbesc despre carti cu mama , pe care si le mai aminteste desigur ,chiar de curand discutam cu ea despre "Dama cu camelii" pe care a citit-o acum cativa zeci de ani si inca si-o mai aminteste ! :))
9.Care sunt motivele care va determina sa alegeti o carte pe care sa o cititi ?
Pai , mai multe lucruri . Titlul , autorul ,sfaturile mamei mai ales , chiar si blog-ul de ce nu .Adica daca se vorbeste in blogsfera despre o carte imi starneste curiozitatea si o citesc si eu . 
10.Care credeti ca este o lectura "obligatorie",o carte pe care cineva trebuie sa o citeasca?
Hm..nu stiu , lectura este pentru toata lumea,depinde de gustul fiecaruia. Cred totusi ca e bine sa citim in special autorii romani . Ion creanga , Ioan Slavici ,Ionel Teodoreanu..etc.
11.Care este locul preferat pentru lectura ?
Ehm..paiii , un loc deosebit pentru mine. In iubesc foarte mult ,a fost dragoste la prima vedere si din ziua in care ne-am cunoscut , nu ne-am mai dat drumul pana in prezent. Este vorba ..de patul meu. Este incantator patul meu :)) . Dar nu am neaparat aceasta pretentie,sa fie doar un loc linistit.
12.Cand cititi ascultati muzica sau lecturati in liniste ?
Prefer linistea .
13.Vi s-a intamplat sa cititi carti in format electronic ?
Hm..nu , e destul de obositor si daca nu simt eu pagina intre degete si mirosul cartii nu ma simt bine. Citesc insa povestile pe care le scriu colegii de blogsfera . ;d
14.Cititi numai carti cumparate sau si pe cele imprumutate ?
In general citesc cartile cumparate dar asta nu inseamna ca ma deranjeaza cele imprumutate.Daca imi place cartea nu mai conteaza.
Multumesc pentru leapsa,eu o trimit catre toti cei care au placerea de a o lua . Zi buna sa aveti !

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu