Wednesday, 31 October 2012

Pacatele se platesc .

  M-am gandit de multe ori cum oamenii platesc pentru pacatele lor , cu varf si indesat . M-am gadit de multe ori la mama , cum si-a platit fiecare gresala , cum inca si le plateste . 
N-am sa uit niciodata gresala care m-a marcat , m-a maturizat si m-a facut sa invat ceva din asta . Decembrie 2011 , intreaga familie a aflat ca l-a inselat pe tata cativa ani la rand . Defapt eu nu am aflat , mie mi s-a confirmat , de stiut stiam de mult , si nu de la ea , ci pentru ca mi-am petrecut cativa ani furandu-i telefonul , urmarind-o si ascultand la usa . Nu , nu mi-e rusine . Sunt mandra de mine , am vrut sa stiu ceva si am aflat , scopul scuza mijloacele . Oricum , nu e nevoie sa scriu despre ceva ce am mai scris , e vorba doar ca atunci cand am aflat , undeva in sufletul meu eram de partea mamei , o intelegeam . Ironic nu ? Poate ca asta s-a intamplat pentru ca imediat dupa mama , eu il cunosc cel mai bine pe tata si tot eu o cunosc cel mai bine pe mama . Mama are nevoie de dragoste mai mult decat de aer , ceea ce tata nu stie sa ofere . Iubeste si el , cel putin asa cred , dar nu o sa o zica niciodata , nici nu o sa iti arate , sau defapt iti arata dar nu in modul ala pe care si-l doreste o femeie , o femeie ca mama . Mama are nevoie de imbratisari , de o vorba calda , un zambet si un pupic pe frunte , mama e copil inca . Tata are nevoie de lucruri materiale , are nevoie sa stie ca persoana pe care o iubeste are tot ce-si doreste din punct de vedere material , si asa , neglijeaza de multe ori lucrurile care-ti incalzesc sufletul , nu trupul . De cand ma stiu parintii mei se cearta , chiar si in seara asta s-au certat , nu o sa se intelega niciodata cred si mai ales cu acel incident , peste care ne prefacem toti trei ca am trecut dar care a ramas acolo in suflet , lucru peste care trecem zilnic , in fiecare zi plictisitoare petrecuta in familie . In momentul ala , toti aruncam cu noroi in mama , atat eu , tata si familia lui cel mai mult , iar apoi parintii mamei . Nu stiu , eu m-am oprit prima , mama si-a cerut iertare si chiar regret ca nu i-am fost alaturi deloc atunci , dar imi era si greu sa accept , si acum imi este . Pur si simplu nu se potriveste , femeia pe care o am in fata nu coincide cu femeia care m-a neglijat candva , care a cheltuit banii lui tata cu alt barbat , care m-a mintit si care s-a prefacut . Mi-as dori ca tata sa se opreasca si sa inteleaga ca ar trebui sa incerce si el sa aiba putin timp pentru noi , pentru ea macar . Dar tata a fost jignit  profund , in orgoliul lui de barbat , si mai ales cand mama a zis " Nu-mi pare rau ca am facut asta , m-am razbunat pentru toti anii in care tu nu ai stiut sa ma vezi ! " Mama sufera , enorm , si stiu asta , daca nu acum cel putin atunci chiar a platit pentru ce a facut . Mama e nefericita , dar e prea tarziu pentru regrete . 
Eu am invatat ca trebuie sa pun punct atunci cand vad ca nu mai merge , ca nu trebuie sa-mi patez sufletul doar ca sa mentin o famile sub o panza de minciuni si ca  , pacatele se platesc . Sfatul meu , aveti grija de persoanele pe care le iubiti , s-ar putea sa dispara intr-o zi ...

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu