Saturday, 27 October 2012

Obisnuinta .

Razele soarelui au patruns iar in camera . Am privit tavanul si apoi mi-am coborat ochii pe ceasul din fata mea . 9:22 Firar ! 
A fost o zi in care pur si simplu nu vroiam decat sa dorm , nu vroiam sa fac nimic ceea ce e rau fiindca am multe de facut . Intentionez sa termin cartea pe care am inceput-o fiindca in cursul saptamanii nici n-am timp sa citesc , o astept pe Cristina la mine mai incolo , trebuie sa-mi fac curat in camera , am un camion de teme si lectii de invatat si maine pleaca tata . Luna viitoare se intoarce din strainatate .. Si mno , nu pot sa zic ca regret nespuuuus ca pleaca , adica cateva saptamani de liniste si pace merit si eu . Dar nu , nu mai mult !
Aseara a fost un moment in care m-am lasat vrajita de zgomotul orasului . Am fost prinsa intr-o tornada de frunze , copacul acela intotdeauna acolo , mereu il privesc si nu ma satur . In dreapta mea un baiat de vreo 16 ani cred , cu parul cret ..(ador baietii cu par cret) , ma priveste de cateva ori , ma uit si eu in ochii lui negrii apoi imi intorc privirea spre semafoare si toate acele lumini ce-mi fac ochii sa lacrimeze . In stanga mea , alt baiat ce sta cu spatele la mine . Fumeaza insistent o tigara , arunca ultima particica pe jos langa celelalte tigari consumate . Si tigara inca mai isi pierde in aer ultimele fire de fum , apoi se stinge usor sub raceala asfaltului . Dupa ce am terminat de analizat tigarea , baiatul cu par cret se urca si pleaca pentru totdeauna din amintirea mea . Mai trece putin timp , vine si microbuzul meu . Inca putin si cadeam pe jos de oboseala . Platesc , ma asez , privesc cerul senin cu tenta de visiniu si dintr-o data ma trezesc pe strada mea , luna mi-e martora . Merg repede , mai sa raman fara suflu , daca nu aveam geanta in spate alergam . Un om imbracat elegant se uita din masina lui scumpa curios la mine , probabil se mira ca merg repede , dau " buna-seara " unor necunoscuti si apoi intru in casa . N-am chef de mama care sa-mi zica " nu mai veneai ? " sau " te-a sunat de  3 ori taica-tu , ce nu raspunzi ? " Nu o bag in seama , ii raspund plictisit " Aoleu , lasa-ma ! " si in sfarsit , locul de unde plec si unde ma intorc zilnic . Camera mea. 

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu