Wednesday 10 October 2012

Miercuri.

De foarte mult timp , miercurea este o zi tare grea si obositoare pentru mine . In general am numai ghinioane miercurea. Cum m-am trezit azi dimineata,stiam ca se vor intampla multe , am simtit asta . Pai , sa incepem . 
Mai intai a trebuit sa suport doua ore de chimie cu malefica profesoara . A deschis catalogul ... *Nu ma pune pe mine , nu ma pune pe mine , Doamnee , te rog sa nu ma puna pe mine !*  Profa:Alexandraa,la tabla ! 
*FUUUUU !!*
Mno .. ies eu la tabla , scriu acolo formule  bla bla..eram in forta , stiam sa fac pana cand a inceput ea sa tipe ca o nebuna ce e . *Maiii fataaaa , ce esti asa pierduta in spatiu , fa calculul ala mai repedeee ! Doamne fereste , cam mari notele la matematica !* 
Atat mi-a trebuit si m-am pierdut , nu mai stiam nimic , mi s-a golit tot capul . Tremuram toata si cum sa nu tremuri cand ai o bestie de profesoara , daca tu tipi ca descreierata la mine cum Dumnezeu vrei sa ma concentrez ?! Nu sunt eu as , nici la matematica sau la alte stiinte , dar totusi , nu sunt nici asa proasta sa tipe ea asa ca are ea chef sa fie profesor ! In sfarsit.. am ajuns in banca si inca tremuram , am inceput sa si plang . Nu e vorba ca mi-ar fi pus nota sau ceva , dar e asa un sentiment aiurea , mai ales fricoasa cum sunt eu , m-a speriat imediat . 
Urmatoarea ora a fost istorie , facusem lectia singura cum ne-a cerut si am si invatat-o , cu greu dar am invatat ! Am iesit in fata clasei sa zic lectia .. *Ok Alexandra , concentreaza-te , aminteste-ti tot ce ai invatat , respira , fara emotii , respiraa !* . Am inceput sa vorbesc si sincer , nu imi amintesc ce ziceam acolo , ziceam totul atat de repede ca nici nu mai judecam , he he , 50% invatat mecanic .. Zic 50 fiindca daca ma mai intreba pe sarite sau ma oprea , stiam sa raspund . Am luat un zece , am continuat orele si apoi m-am indreptat spre scoala de arte . Prima ora din anul asta . M-am bucurat sa vad unele chipuri cunoscute , si pe frumoasa mea profesoara , am desenat ceva si am intalnit chiar si doua persoane noi . O fata de 23 de ani si un baiat ce parea de 16-17 . Chiar m-am bucurat , aveam un chef nebun sa cunosc oameni noi , si inca am doar ca eu o sa ma duc joia acolo si probabil nu o sa ma mai intalnesc cu ei . Iulia mi-a cerut ajutorul la desen  si mi-a zis * Esti asa talentataaa , e genial , eu nu pot sa fac nimic , mie nimic nu imi iese !* Imi venea sa o bat acolo , i-am zis doar : * Nu mai zice ca sunt talentata , te rog ! * Apoi , a venit tata sa ma ia , i-am zis , nu situ de ce , dar i-am zis ca am luat 10 la istorie si asa cum ma asteptam a zis * Pe invatat sau pe ce ? * Nuuu , profesorul meu da 10 pe mere coapte ! Ts.. de parca mi-ai zis tu vreodata * Bravo! * E prea greu *. Cand am coborat din masina , o doamna in varsta care a trecut pe langa mine a zis * Cine a lasat astea aici ? * Erau doua sticle goale cu iaurt aruncate pe jos , femeia s-a aplecat si le-a aruncat la cos . Respect ! Mai rar asa , nici macar mie nu mi-a dat prin cap sa le arunc , daca toti ar fi ca ea , poate s-ar mai alege ceva de tara noastra . Am facut apoi niste cumparaturi si cam atat cu ziua de azi .. Abia astept sa dorm , si..sa dorm.

5 comments:

  1. Desi a fost si este miercuri se pare ca a fost si un lucru bun : Ai luat nota 10!

    Si eu am avut o profesoara de mate la fel ca profesoara ta de chimie si tipa la toti elevii. Eu stiam sa fac exercitiile dar intr-o viteza mai lenta pentru ca eu calculele nu le faceam din cap ci le faceam alaturi pe tabla si o enerva la culme.Pana intr-o zi cand mi-a pus nota 2 pe chestia ca ma misc incet si m-am luat la cearta cu ea. Eu i-am zis in fata sa ma lase in pace cand ies la tabla ca pe mine m-a pus sa rezolv exercitiul iar daca nu-i convenea sa iasa ea si i-am zis ca tipa ca o descreierata la toti si m-a invitat in birou la directoare. Am mers cu mare placere pentru ca aveam destule argumente atat la vederea profesoarei cat si despre nota iar directoarea mi-a dat in totalitate dreptate , mi-a anulat nota si a atentionat-o sa nu mai tipe niciodata la mine.I-am explicat ca eu lucrez mai incet si a inteles perfect...desigur ...pe urma mi-am cerut si eu scuze fata de profesoara.Mi se parea corect fata de ea si fata de mine :)

    Nu-ti recomand sa faci asta , a fost o greseala de-a mea...ignora attitudinea profesoarei , nu o lasa sa iti strice ziua sau daca este totusi o persoana comunicativa ii poti explica sa te lase in pace cand iesi la tabla ca pierzi sirul calculelelor si eu cred ca te va intelege !

    Sa ai o zi minunata :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm .. am uitat sa mentionez ca profesoara mea de chimie este si directoarea scolii ! :-j. O nebuna si jumatate..prea mare efortul sa te pui cu nebunii !
      Multumesc pentru comentariu , zi buna si tie!:*

      Delete
    2. Atunci chiar ghinion daca e si directoarea scolii! Mai bine o lasi sa tipe si tu iti vezi de treaba ta ; stii cum se spune : uneori indiferenta e mai buna decat toate !

      Delete
  2. Ufff..firar cu chimia asta!Si eu am avut chimie ieri, ultima ora si m-a scos la tabla.Jumatate din problema stiam s-o fac dar nu stiam sa explic si nu ma lasa sa scriu daca nu vorbeam:((
    Si aia in loc sa ma ajute se tot lega de scrisul meu ,,Da' de ce scrii din ce in e mai mare?",,De ce o-ul e asa mic?De ce e 4 ala asa mare, il ei in catalog,?Ca eu pot sa ti-l trec")..Dupa ce a zis de 4 mi s-a rupt firul nu m-am mai putut concentra,inima imi batea sa-mi sara din piept, tremuram, si am plans toata ziua...Cred ca o sa-mi treaca 4 ca atunci cand m-am dusla loc m-a intrebat ce nume am(profa e noua.)


    Firar chimia si sa se duca naibii profii astia afurisiti!Zici ca meseria lor e sa ne arate ca suntem prosti.

    ReplyDelete
  3. Nu-i mare diferenţă între profesoarele astea. A noastră nu se răsteşte, dar pune note de la 8 în jos. Adică dacă spun ca lumea o lecţie, cap-coadă, sau dacă rezolvi o problemă perfect, îţi pune opt. Pune zece doar la cei doi preferaţi ai ei. Partea naşpa e ca eu nu mă număr printre ei.

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu