Saturday 20 October 2012

Leapsa II.

Hi hi , am luat si eu o leapsa de pe blog-ul acesta --> Furelise , blog care imi place chiar foarte mult. Deci , sa incepem !
1.Cand cititi , pentru a marca locul unde ati ramas cu lectura , folositi semne de carte sau indoiti paginile?
Am semne de carte , in general le primesc dupa ce cumpar cartile , de exemplu , la mine in oras , poate si la voi , se organizeaza in fiecare vara , cam o luna asa , un targ de carti , adica vin cei de la editura respectiva cu un cort gigantic si pun acolo carti multe , mereu cumpar si dupa ce cumpar imi dau si semne de carte , deci nu-i o problema ! 
2.Ati primit in ultimul timp o carte drept cadou si daca " da"care a fost aceasta?
Am primit in august o carte si se numea Gloss,glamour si o jungla de intrigi-Melissa De La Cruz.
3.Cititi in baie ? 
Nu , nu am incercat niciodata si nici nu cred ca o sa incerc.
4.V-ati gandit vreodata sa scrieti o carte si daca "da " care ar fi fost aceasta ?
Da,m-am gandit de multe ori sa scriu o carte , mai ales cand eram mica .M-am si apucat odata dar m-am lasat , acum insa mi-am reinceput ideea cu blog-ul nou : ascunsascriepovesti.blogspot.com unde voi scrie doar povesti.
5.Care este cartea preferata ?
Oh..paiii nu pot sa raspund , imi plac mai multe carti..si nu vreau sa fac diferente.
6.Va place sa recititi unele carti , si care ar fi acestea?
Pana acum nu am recitit nici o carte deoarece pasiunea mea pentru citit este destul de proaspata , am o biblioteca cam maricica si multe carti pe care vreau sa le citesc , desigur ca le-as recitii pe celelalte insa nu prea am timp ,dar da , le-as recitii cu placere si sper sa reusesc sa o fac candva.
7.Ce parere aveti de o intalnire cu autorii cartilor pe care le apreciati si ce le-ati spune ?
Normal ca mi-ar placea foarte mult . Ce le-as spune ? Hm..nu stiu precis , probabil  mi-ar venii un val de intrebari pe moment.Cred ca ar fi intrebari de la "Ce ai mancat aseara?" pana la " De unde ti-a venit ideea sa scrii aceasta carte , de ce personajul principal e x " si etc. 
8.Va place sa vorbiti despre ceea ce cititi si cu cine ?
Da , imi place insa nu prea am cu cine . Probabil ca ati observat multi dintre voi ca generatia mea nu e pasionata de lectura si nici macar nu vor sa incerce multi dintre ei. Mai vorbesc despre carti cu mama , pe care si le mai aminteste desigur ,chiar de curand discutam cu ea despre "Dama cu camelii" pe care a citit-o acum cativa zeci de ani si inca si-o mai aminteste ! :))
9.Care sunt motivele care va determina sa alegeti o carte pe care sa o cititi ?
Pai , mai multe lucruri . Titlul , autorul ,sfaturile mamei mai ales , chiar si blog-ul de ce nu .Adica daca se vorbeste in blogsfera despre o carte imi starneste curiozitatea si o citesc si eu . 
10.Care credeti ca este o lectura "obligatorie",o carte pe care cineva trebuie sa o citeasca?
Hm..nu stiu , lectura este pentru toata lumea,depinde de gustul fiecaruia. Cred totusi ca e bine sa citim in special autorii romani . Ion creanga , Ioan Slavici ,Ionel Teodoreanu..etc.
11.Care este locul preferat pentru lectura ?
Ehm..paiii , un loc deosebit pentru mine. In iubesc foarte mult ,a fost dragoste la prima vedere si din ziua in care ne-am cunoscut , nu ne-am mai dat drumul pana in prezent. Este vorba ..de patul meu. Este incantator patul meu :)) . Dar nu am neaparat aceasta pretentie,sa fie doar un loc linistit.
12.Cand cititi ascultati muzica sau lecturati in liniste ?
Prefer linistea .
13.Vi s-a intamplat sa cititi carti in format electronic ?
Hm..nu , e destul de obositor si daca nu simt eu pagina intre degete si mirosul cartii nu ma simt bine. Citesc insa povestile pe care le scriu colegii de blogsfera . ;d
14.Cititi numai carti cumparate sau si pe cele imprumutate ?
In general citesc cartile cumparate dar asta nu inseamna ca ma deranjeaza cele imprumutate.Daca imi place cartea nu mai conteaza.
Multumesc pentru leapsa,eu o trimit catre toti cei care au placerea de a o lua . Zi buna sa aveti !

7 comments:

  1. Foarte interesante raspunsurile.O preiau si o completez si eu maine !

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Nici macar nu sunt la liceu :)) . Sunt clasa a VIII-a si sincer nu av vrea sa urmez liceul de arte deoarece este foarte slab . Dar de ce intrebi ? ;d

      Delete
    2. Pentru ca eu as vrea sa merg la un liceu de arta si nu am nici cea mai vaga idee cum intri acolo(liceu de arta, Nu arte si meserii:)) )..Dai si proba pentru desen sau cum?0,0
      Asta e marea intrebare care ma macina.:))Si credeam ca in sfarsit am gasit persoana care detine raspunsul.

      Delete
    3. Am inteles ca depinde de profil . De exemplu daca vrei sa intri la muzica trebuie sa stii sa canti cam la 3 instrumente , daca vrei canto iti trebuie voce , daca vrei desen o sa desenez :d . Eu asa stiam ca e , ai putea sa te documentezi de pe internet ,probabil depinde si de fiecare liceu,nu cred ca e la fel in orice oras.Si banuiesc ca atunci cand vom primi ghidul o sa putem cere profesorilor informatii despre liceul pe care vrem sa il urmam . Succes!

      Delete
  3. Interesant. Văd că îţi place să citeşti :)
    Sunt de acord cu " generatia mea nu e pasionata de lectura " care, din păcate e adevărată. Bineînţeles, mai sunt şi excepţii.
    Am 2 colege de clasă cărora, ca şi mie, le place să citească şi cu care pot face schimb de cărţi sau de păreri :D

    ReplyDelete
  4. Va vai ;;) La noi in oras nu se organizeaza targuri de carte. Insa se va organiza targul de carte Gaudeamus la Bucuresti. Uiteeee:http://meduzablanda.wordpress.com/2012/09/25/gaudeamus-targ-de-carte/ (Da, e un alt blog de-al meu. Pentru ca Blogspot-ul nu era de ajuns, si nu-mi mergea sa urmaresc anumite bloguri si sa comentez pe blogurile wordpress. ma rog, poveste lunga, nici nu conteaza) Targ de carteeee <3

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu