Sunday 7 October 2012

Dama cu camelii .

O calda zi de duminica . Toamna intarzie cu desavarsita incapatanare , imi e dor de ploaie si de cerul intunecat . Nu stiu , mereu mi-a placut vremea aia mohorata , poate ca se potriveste cu starea mea generala , cine stie . 
M-am trezit odihnita , nu am aprins calculatorul asa cum fac zilnic dupa ce deschid ochii , asta cand nu sunt la scoala , se intelege . Starea mea rea s-a oprit oarecum , nu am mai plans si ieri m-am simtit chiar bine , incet incet ma adun si ma bucura lucrul asta . Si cum spuneam , m-am trezit si mi-am odihnit ochii prin continuarea cartii Dama cu camelii-Alexandre Dumas-fiul. Sunt convinsa ca multe suflete au citit-o , o aveam in biblioteca , carte cumparata de mama in adolescenta ei , carte pe care mama inca si-o aduce aminte , avand in vedere ca a citit sute de carti . Oricum , ceva parca ma oprea sa o citesc , mereu gaseam pretext sa nu ma apuc de ea , dar in final m-am apucat si astazi am terminat-o . Mai aveam doar o suta de pagini si a fost bine... 
Nu stiu daca se observa , dar inca sunt cuprinsa de acele emotii pe care le ai dupa ce termini ceva de citit . Cartea asta e a II-a care m-a facut sa plang doar ca spre deosebire de cealalta carte , ea mi-a produs niste lacrimi mult mai sincere . E o poveste reala , stiu asta , simt asta si autorul a specificat , dar desigur voi cei care ati citit-o stiti asta . Abia am reusit sa citesc ultimele pagini , tremuram toata si incercam sa descopar cuvintele sub perdeaua de lacrimi . Nu stiu..am plans pentru suferinta Damei cu camelii , am plans pentru conditia in care a murit si pentru viata ei pacatoasa dar care la final a fost una sfanta . Sunt sigura ca Dumnezeu a primit-o in imparatia lui , a murit ca un suflet nobil si desi a parasit Valea plangerii acum sute de ani , m-am rugat si eu un moment pentru iertarea pacatelor ei . Am invatat ca niciodata nu e bine sa te razbuni , desi stiam asta dar cartea mi-a confirmat-o , am invatat ca mereu platim pentru greselile noastra , inzecit chiar si ca este important sa iertam si sa iubim . Dumnezeu mereu o sa ierte un suflet nobil , chiar daca viata acelui suflet a fost imbatata de pacate , o moarte sincera si curata o poate spala . 
Dama cu camelii , o carte pe care nu o voi uita . 

5 comments:

  1. Si eu am vazut-o prin biblioteca ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh , citeste-o ! Este exceptionala ! :D

      Delete
  2. Sa stii ca mie nu-mi place vremea mohorata :( nu mi se potriveste deloc :) Dar uneori prinde bine. :D

    ReplyDelete
  3. Imi trezeste interesul titlul cartii

    ReplyDelete
  4. e o carte foarte frumoasă!mi-a plăcut mult.e o poveste de viaţă care impresionează!

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu