Thursday 7 March 2013

Durerea.

 Oamenii fug de durere , intotdeauna au fugit , intotdeauna o sa fuga.
Pacat ca durerea e mai rapida ca oricine , nici n-apuci sa savurezi bine perioada de fericire ca se intampla ceva si sufletul tau e iar intunecat.
Ei si ce ?
Ma gandeam zilele trecute...durerea e sfanta !
Da , chiar este .
Atunci cand suferim suntem intunecati , creierul si inima noastra fac tot felul de scenarii sinistre , plangem , nu dormim si atunci , instinctul omenesc banuiesc , sau Dumnezeu , ne imping spre a face lucruri deosebite.
Din durere s-au nascut multe melodii , picturi , coregrafii , carti etc etc..
Mereu o sa cauti ceva care sa te aline , unii arta , unii credinta , unii efort , altii prin durerea lor se apropie fara sa stie de alti oameni .
Nu vreau sa spun ca durerea a adus cu ea numai lucruri bune , unii oameni s-au sinucis , Dumnezeu sa-i ierte . Ideea e ca , nu e vina durerii , e vina slabiciunii , si de aici noi avem de invatat . Nu trebuie sa cedezi , trebuie sa lupti pana la capat , sa accepti durerea asa cum e ea , sa o prelucrezi , sa-ti descoperi noi orizonturi prin intermediul ei .
Pe mine durerea m-a ajutat sa-l cunosc pe Dumnezeu , a fost o minune , poate daca nu se intamplau niste lucruri  acum nu credeam in El si as fii fost de-a dreptul pustiita , durerea m-a indemnat sa scriu , prima oara , si a doua oara si tot asa .
Durerea m-a facut sa-l cunosc pe Cristi , pentru ca el mi-a povestit suferintele lui , eu pe ale mele , si uite asa ne-am imprietenit. Durerea a participat si participa la cresterea mea, ma ajuta sa ma maturizez , sa invat din greseli , sa imi dau seama ce e bine si ce nu .
Si astea sunt cateva exemple pentru care consider durerea un lucru nu tocmai rau .
Nu vreau sa intelegeti gresit , nu-mi place durerea , pentru ca doare . Logic nu ? E groaznic cand suferi , dar ceea ce incerc sa va transmit este ca durerea are si ea partile ei bune .
Daca printre cititorii mei este o persoana care sufera , as vrea sa-i transmit aceluia/eia sa-si prelucreze durerea , sa faca ceva frumos .
Ei bine , nu toti suntem talentati , eu sunt afoana de exemplu , sa-l fereasca Dumnezeu pe ala care-mi iese in cale cand am eu chef de cantat , caci s-ar putea sa nu mai poata utiliza auzul . Si ce daca ? Asta nu inseamna ca nu pot sa cant, cant toata ziua , cand sunt singura , cant si ma simt bine . Oricum , treaba sta in felul urmator , daca n-ar exista durere , n-ar exista fericire. Intr-adevar , poti creea si din fericire , si s-a creat chiat foarte bine , insa durerea ta , arta ta ii poate ajuta si pe altii care nu pot creea cand sunt fericiti , are alt gust .
Iisus Hristos a acceptat durerea , desi putea sa n-o accepte , El a acceptat-o si o accepta in continuare , pentru ca sunt sigura ca acolo sus e multa tristete avand in vedere cat de rea este lumea si cate nenorociri se intampla...Asa ca .. desi nu-mi sta in putere , as vrea ca cei care sunt la marginea unei prapastii , care ar prefera moartea pentru ca s-a intamplat ceva ingrozitor in viata lui , sa incerce sa inteleaga ca nu-i sfarsitul !
Sa inteleaga ca durerea se plictiseste repede de un om  si mereu o sa-l lase in pace o perioada , sa inteleaga ca Tatal , chiar El , a primit cu bratele deschise suferinta , asa ca noi ca oameni trebuie sa facem la fel !
Durerea nu are doar parti rele.




                                                                 Bineinteles , Ascunsa.

17 comments:

  1. Cat de mult mi-a placut acest articol <3 Este adevarat! Eu aleg credinta de fiecare data, fiecare alege ce doreste. Durerea nu are doar parti rele, dar in general...sa incercam sa o evitam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca ti-a facut placere sa citesti si ma bucur ca alegi ceea ce trebuie . ;d

      Delete
  2. Pana mai acum ceva timp, durerea ma macina, o lasam sa se hraneasca din mine. Dar am descoperit ca pot sa lupt cu ea, si am constatat cu satisfactie ca pot invinge. Si totodata, am realizat ca atunci cand se instaleaza durerea, imi cresc aripi. Fiecare cuvant pe care l-ai spus aici, e adevarat. Desi eu inca nu l-am descoperit pe Dumnezeu, asa cum tu ai facut-o, am experimentat durerea si stiu ce inseamna sa te simti sufocata, dar in acelasi timp sa creezi ceva frumos din aceasta stare :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca te-ai regasit in cuvintele mele , sper ca o sa-l gasesti si tu pe Dumnezeu , sunt de fapt convinsa ca asa va fii . Niciodata nu e prea tarziu , mai ales pentru asa ceva . :3

      Delete
  3. Mie mi se pare ceva fascinant. Cum ai zis tu, creează lucruri. Lucruri bune, rele...
    Tot ce ai scris aici e adevărat! Și totuși, momentul ăla când plângi după ce s-a adunat prea mult e așa liniștitor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, e linistitor sa plangi si e destul de important .
      Multumesc pentru comentariu ! >;d<

      Delete
  4. Durerea e mantuire.Iubesc pe cei ce nu ştiu să trăiască altfel decât suferind, fiindcă suferind se depăşesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foarte frumos spus , mereu ma fascinezi cu modul tau de a vedea lucrurile . :d

      Delete
  5. Cred ca majoritatea nu au avut o durere mare sa creada ca nu are de a face cu Dumnezeu. Si nu cred ca prin durerea il cunosti pe D-zeu ci pur sui simplu este instinct in care se doreste a te plange spre o fiinta divina, care pur si simplu lasa omul sa se chinuie.

    Din punctul meu de vedere durerea este o satisfactie, care arata ca santem niste fiinte fragile, niste fiinte care in timpul vietii ne dorim sa murim, iar pe patul mortii ne dorim sa traim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu pot sa fiu de acord cu tine , nu cu prima parte cel putin. Dumnezeu nu lasa pe nimeni sa se chinuie , nu la infinit cel putin.Si daca prin chin gasesti calea spre fericire atunci merita osteneala.

      Delete
  6. Printr-o durere mai mica sau mai mare ne putem depasi existenta.Prin credinta putem sa ne salvam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este , ma bucur ca gandesti astfel .
      Multumesc !

      Delete
  7. In spatele fiecarei dureri se afla intotdeauna o lectie de viata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este , pe moment nu realizam dar cu trecerea timpului incepem sa fim recunoscatori pentru durerile noastre.

      Delete
  8. Ce frumos ai scris! Durerea este de cele mai multe ori pentru binele nostru...
    El a suferit de 1000 de ori mai mult decat am putea indura noi...si sunt oameni care sufera mult, iar noi ne plangem de lucruri mici...

    ReplyDelete
  9. @Lavinia Humeniuc
    Multumesc draga mea pentru aprecieri si comentarii ! Inseamna mult pentru mine .
    Cat despre ce-ai spus tu , sunt perfect de acord .
    Te imbratisez ! >;d<

    ReplyDelete
  10. Am trecut si eu pe aici.:)) Heh..mi-am dat seama ca deja citisem postarea ta. Am doua lucruri importante de spus:
    Primul sunt de acord cu ce tot ce ai spus tu acolo pentru ca si mie mi s-a intamplat.
    Al doilea lucru: sunt si persoane care nu vad aceasta parte a vietii si a durerii. Ei cred ca nu mai au nicio sansa de a schimba lucrurile si fac ceea ce fac. :)
    Este o postare foarte frumoasa si care arata o alta latura a durerii pe care lumea nu o vede. Felicitari!:*

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu