Wednesday, 20 March 2013

Parfum de narcisa.

Respir parfum de narcisa.
Ma prefac ca ascult muzica , ma ascund in imaginea unei adolescente oarecare , nimic deosebit.
Privirea fixa pe trotuar , zambet aruncat oricui , dimineti pustii iar si iar .
Ma prefac apoi ca ascult muzica..nu aud . Sunt surda , nu aud sunetul vantului ce se incaiera cu crengile pustii , nu-mi aud sufletul sau inima , ma prefac apoi ca..ca ascult muzica.
Si din nou , tolanita pe acelasi pat , acelasi scaun , muzica e doar un tunel in care ma ascund , plictisita sa gandesc , sa simt , sa sper.
Cateva cuvinte imi mai trezesc cateodata privirea coborata peste orice si nimic . "Dor" , "teama " , " speranta " , " somn " , singuratate " , " dezamagire " . 
Si totusi...azi , respir parfum de narcisa.
Ma intreb asa..cum ar fii sa stau un minut in bratele tale . 
Cum ar fii daca...
Iar aici , ma prefac ca ascult muzica , respir apoi parfum de narcisa , revin la realitatea mea rece si sumbra , cat de bine e acasa.
Sa stai asa , cu munti de vise lipiti pe perete , purtand cel mai urat tricou , nu , nu urat , simplu , o singura culoare si atat , ce blanda si buna e patura , acolo ma pot asunde...
Si asa..vreau doar jaluzele trase , intuneric..un loc in care sa privesc lumea de pe strada , sa incerc sa le dau jos mastile cu privirea mea ascunsa dupa ceva ce nu pot obtine , sa mangai usor cu narile parfum de narcisa..sa vorbesc singura , sa ma prefac ca ascult muzica..
E bine acasa..mereu mi-a placut acasa , e singurul loc in care imi permit sa nu ma ascund , singurul loc in care pot sa cant prefacandu-ma ca ascult muzica..sa visez prefacandu-ma ca aia e realitatea , sa plang si sa respir parfum de narcisa.
Si ce bine ar fii in bratele tale..in bratele alea in care m-as putea ascunde de altii ..pentru ca tu , poate m-ai intelege .
Poate e un cuvant bun , pentru o fata ascunsa.
Si poate mi-ai da o narcisa..ca sa-i simt .. parfumul.
Ascunsa.

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu