Thursday, 7 March 2013

Durerea.

 Oamenii fug de durere , intotdeauna au fugit , intotdeauna o sa fuga.
Pacat ca durerea e mai rapida ca oricine , nici n-apuci sa savurezi bine perioada de fericire ca se intampla ceva si sufletul tau e iar intunecat.
Ei si ce ?
Ma gandeam zilele trecute...durerea e sfanta !
Da , chiar este .
Atunci cand suferim suntem intunecati , creierul si inima noastra fac tot felul de scenarii sinistre , plangem , nu dormim si atunci , instinctul omenesc banuiesc , sau Dumnezeu , ne imping spre a face lucruri deosebite.
Din durere s-au nascut multe melodii , picturi , coregrafii , carti etc etc..
Mereu o sa cauti ceva care sa te aline , unii arta , unii credinta , unii efort , altii prin durerea lor se apropie fara sa stie de alti oameni .
Nu vreau sa spun ca durerea a adus cu ea numai lucruri bune , unii oameni s-au sinucis , Dumnezeu sa-i ierte . Ideea e ca , nu e vina durerii , e vina slabiciunii , si de aici noi avem de invatat . Nu trebuie sa cedezi , trebuie sa lupti pana la capat , sa accepti durerea asa cum e ea , sa o prelucrezi , sa-ti descoperi noi orizonturi prin intermediul ei .
Pe mine durerea m-a ajutat sa-l cunosc pe Dumnezeu , a fost o minune , poate daca nu se intamplau niste lucruri  acum nu credeam in El si as fii fost de-a dreptul pustiita , durerea m-a indemnat sa scriu , prima oara , si a doua oara si tot asa .
Durerea m-a facut sa-l cunosc pe Cristi , pentru ca el mi-a povestit suferintele lui , eu pe ale mele , si uite asa ne-am imprietenit. Durerea a participat si participa la cresterea mea, ma ajuta sa ma maturizez , sa invat din greseli , sa imi dau seama ce e bine si ce nu .
Si astea sunt cateva exemple pentru care consider durerea un lucru nu tocmai rau .
Nu vreau sa intelegeti gresit , nu-mi place durerea , pentru ca doare . Logic nu ? E groaznic cand suferi , dar ceea ce incerc sa va transmit este ca durerea are si ea partile ei bune .
Daca printre cititorii mei este o persoana care sufera , as vrea sa-i transmit aceluia/eia sa-si prelucreze durerea , sa faca ceva frumos .
Ei bine , nu toti suntem talentati , eu sunt afoana de exemplu , sa-l fereasca Dumnezeu pe ala care-mi iese in cale cand am eu chef de cantat , caci s-ar putea sa nu mai poata utiliza auzul . Si ce daca ? Asta nu inseamna ca nu pot sa cant, cant toata ziua , cand sunt singura , cant si ma simt bine . Oricum , treaba sta in felul urmator , daca n-ar exista durere , n-ar exista fericire. Intr-adevar , poti creea si din fericire , si s-a creat chiat foarte bine , insa durerea ta , arta ta ii poate ajuta si pe altii care nu pot creea cand sunt fericiti , are alt gust .
Iisus Hristos a acceptat durerea , desi putea sa n-o accepte , El a acceptat-o si o accepta in continuare , pentru ca sunt sigura ca acolo sus e multa tristete avand in vedere cat de rea este lumea si cate nenorociri se intampla...Asa ca .. desi nu-mi sta in putere , as vrea ca cei care sunt la marginea unei prapastii , care ar prefera moartea pentru ca s-a intamplat ceva ingrozitor in viata lui , sa incerce sa inteleaga ca nu-i sfarsitul !
Sa inteleaga ca durerea se plictiseste repede de un om  si mereu o sa-l lase in pace o perioada , sa inteleaga ca Tatal , chiar El , a primit cu bratele deschise suferinta , asa ca noi ca oameni trebuie sa facem la fel !
Durerea nu are doar parti rele.
                                                                 Bineinteles , Ascunsa.

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu