Wednesday 19 September 2012

Ascunsă .

Aceleasi lucruri zilnice , aceleasi ganduri si aceiasi oameni . Si la ce m-as astepta pana la urma . Sunt doar o pustoaica ce scrie pe un blog tot felul de idei din viata ei plictisitoare pe care oricum nu il citeste nimeni in afara de ea , este doar un jurnal , un jurnal pe care il scriu in speranta ca poate , poate viata mea va fi interesanta candva si cand voi recitii aceste postari o sa imi dau seama cum  mi-am pierdut timpul degeaba de multe ori. Scoala a inceput , nu stiu daca sa ma bucur  sau sa plang , in mod normal as alege sa plang dar cum m-am saturat de asta o sa aleg sa ma bucur . O sa incerc sa apreciez " trezirea mea la viata " , emisiunile de la televizor , cursurile de pictura pe care  le incep in octombrie , rasetele pe care le tin alaturi de noua mea colega  de banca si tot asa. Si ma uit in jur si vad ce viata grozava au unii colegi/prieteni de ai mei .. De exemplu prietena mea .. Fratele ei este foarte credincios asa ca a descoperit ceva numit Ator (asociatia tinerilor ortodocsi romani) si a luat-o si pe ea acolo , fac tot felul de excursii , lucruri amuzante , merg la manastiri si tot felul iar mai nou , ea s-a indragostit de un baiat si el de ea dar nu pot fi impreuna si nu mai povestesc de ce pentru ca asta nu e un blog despre viata ei . Sau momentele cand eu invat cu orele un caiet intreg la o materie iar ea citeste de doua ori lectia in clasa ca sa aud apoi ca nu mai dam test sau ca ea primeste o nota mai mare , sau ca ea e mult mai frumoasa si e un inger de fata , n-ai cum sa nu o iubesti , asta cred eu . 
Si nu draga jurnalule , nu este invidie , este admiratie , este ceva ce mi-as dori si eu . Si mai mult decat atat mi-as dori sa nu mai traiesc in umbra ei , sa nu mai traiesc in umbra persoanei care are tot ce eu imi doresc . Si nu e vina ei , o cunosc de noua ani si in tot acest timp nu m-am miscat de langa ea , pentru ca o iubesc si tot ceea ce se intampla este din vina mea . Nimeni nu ma obliga sa fiu timida , nimeni nu ma obliga sa invat cu orele atunci cand ma pot baza asa ca ea pe noroc , nimeni nu ma obliga sa tac din gura atunci cand as putea spune multe . As putea fi mai buna de atat , as putea sa invat mai bine si as putea sa fiu o persoana mai buna doar ca imi lipseste ambitia , imi lipseste curajul , imi lipseste acea lejeritate de a fi placuta si de a face ceea ce trebuie . Ma intreb cum ar fi fost daca nu as fi invatat in toti acesti ani de scoala pentru tatal meu , o persoana pe care sunt constienta ca nu am cum sa o multumesc niciodata , sau chiar daca as face-o nu mi-ar spune . Ma intreb cum ar fi fost sa fiu mai indrazneata , sa lupt pana la final pentru ceea ce vreau si sa nu ma mai las controlata de alte persoane , fie ei si parinti . Sa invat pentru ca asa vreau , sa spun ceea ce gandesc chiar daca asta ar putea aduce  un conflict , sa fiu precum prietena mea . Pentru mine ea este perfecta , este o imagine pe care eu as vrea sa o vad in oglinda dar este o imagine pe care nu o sa o vad niciodata . Pentru ca eu sunt doar ... sunt doar o ascunsa.

11 comments:

  1. Buna Alexandra ! Ma numesc Viorel (am blogul Viziuni din Viata) si vreau sa iti multumesc pentru vizita . As dori sa imi las si eu parerea aici despre ceea ce ai scris.

    Daca pornesti la drum cu un blog depinde de tinta ai : sa fie doar un jurnal personal pe care sa-l citesti doar tu sau un blog comun (un blog care sa fie citit de multe persoane).
    Ceea ce este important la un blog este sa il promovezi (pe twitter , g+ , facebook etc).
    Toti am plecat ,,de jos" cu blogurile si sincer iti spun ca iti trebuie timp si rabdare pana vei incepe sa acumulezi cititori fideli ai blogului. Mie mi-a trebuit 6 luni de zile pana sa incep sa am cititori fideli.Dar daca vei avea rabdare si continui sa scrii pe el vei avea succes cu blogul.
    Mie imi place ceea ce citesc pe acest blog , pentru ca in primul rand ceea ce apreciez la un blogger este sinceritatea si apoi originalitatea . Tu ai mai mult de atat , pe langa sinceritate si originalitate ai si urmatoarele calitati :
    1.Transmiti sentimentele prin scris.Faci persoana din spatele monitorului sa simta macar 1% din ceea ce ai simtit tu la modul oportun iar acest lucru pentru un blogger este o mare realizare.
    2.Ai un anume ,,fler" care iti face fiecare articol special. Captezi cititorul in intamplarile din viata ta , il faci sa fie prezent in mijlocul actiunilor .
    3.Esti o fata foarte desteapta si ai o gandire matura iar acest lucru se observa prin ceea ce scrii.
    Sunt doar cateva...ele sunt mult mai multe , dar pe scurt daca te-as putea descrie as zice ca esti SPECIALA ! SI ESTI!!!

    In ceea ce priveste subiectul acestui articol:
    Nu trebuie sa traiesti in umbra unei persoane si nu trebuie sa iti doresti sa fii ca X. Este adevarat ca toti am avut si avem un mentor in viata , dar nu trebuie sa fim copia aceluia deoarece nu vom reusi niciodata. Fiecare este special in felul lui. Daca vrei sa reusesti ceva vei reusi numai prin originalitate .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc , nu pot sa iti spun cat m-a bucurat comentariul tau , iti multumesc pentru sfaturi si complimente cat despre faptul ca trebuie sa aleg intre un jurnal si blog .. pai e greu pentru ca imi tratez blogul ca pe un jurnal , adica nu ma feresc sa scriu aici adevarul sau alte lucruri insa nu ma deranjeaza daca citesc si altii acest jurnal ..

      Delete
  2. Draga Alexandra,abia incep sa te descopar insa dupa ce am citit articolul crede-ma ca ai castigat un cititor care te asigura ca va fi unul fidel pe tot parcursul evolutiei tale si implicit a acestui blog. Deci,nu esti singura!Desi nu te cunosc,randurile pe care le asterni aici ma fac sa cred ca esti o fiinta frumoasa din absolut toate punctele de vedere. Nu trebuie sa fii ascunsa,nu trebuie sa doresti sa fii altfel.Descopera-te ,iesi din anonimat,invata sa te iubesti exact asa cum esti,uita-te in oglinda dimineata si spune-ti :"Sunt frumoasa azi,o sa fie o zi perfecta!",bucura-te de tot ceea ce ai...sunt atatia care au mult mai putin decat tine.Priveste in jur si ai sa vezi ca esti binecuvantata de Dumnezeu,ca esti o norocoasa sa ai o familie,prieteni,un camin...cati oare nu viseaza in fiecare seara la asta?! Tu esti o fericita! Invata sa ai mai multa incredere in tine,sa mai gasesti si calitati prin lunga lista de defecte. Esti om. Intotdeauna va fi cineva mai bun decat tine dar ce conteaza??Tu esti Alexandra ,unica! Bucura-te de viata!

    ReplyDelete
  3. cati ani ai? imi pare rau daca sunt prea directa dar m-ai facut curioasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Bianca . Am 14 ani si nu-ti fa probleme , am specificat asta si pe blog chiar la prima mea postare . Multumesc pentru comentariu! Apreciez ! :*

      Delete
  4. Sa stii ca uneori nu e bine sa spui ceea ce gandesti, creezi conflicte. Eu fac asta si deseori am pornit conflicte. Uneori chiar nu ma puteam abtine din a spune ce am in cap.

    ReplyDelete
  5. Heheee . Asa mi-am inceput si eu blogul .. ca pe un fel de jurnal online . Voiam tot asa sa recitesc peste ani ce scriam , ce traiam candva , cu bune si cu rele . Nu prea ma incanta ideea de a ma citi si altii dar apoi m-am obisnuit si mi-a plaut foarte mult cand am avut primii mei vizitatori , comentatori . E bine sa facem si schimb de opinii , sfaturi etc .

    ReplyDelete
  6. De ce nu scoti chestia asta cu , codul :( ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai nu stiu cum :( , daca tu stii te rog sa-mi spui , si mie mi se pare enervanta.Multumesc pentru comentarii :* !

      Delete
  7. si eu aveam la inceput . Mi-au explicat si mie fetele . Cum nu ma pricep la explicat intra aici sa vezi ce mi-au zis ele :)) : http://you-polluted-me.blogspot.com/2011/06/din-2012-si-cateva-cuvinte-despre-blog.html?showComment=1344261434546#c737850630018231981

    Sper sa te descurci :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gata , acum ar trebui sa fie ok , multumesc! :*

      Delete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu