Friday 28 February 2014

"Iubire"

     Aud iubire , vad iubire , aproape ca simt iubirea altora , peste tot in jurul meu .
Chiar si la scoala lectiile sunt despre iubire , scriu despre iubire , invat despre iubire si la randul meu , iubesc ...
Sunt fericita ca oamenii se iubesc . Sunt trista ca nu se iubesc mai mult de atat , mai sincer , mai pur .
In timp ce citeam conversatia celei mai bune prietene cu "aproape iubitul ei" , mi-as fi dorit sa plang , de fericire pentru ea , si de tristete pentru mine . 
" M-am nelinistit atunci , dar eu te iubesc , tu ma iubesti , totul e perfect . " 
I-a zis el . 
Cred ca e frumos ... sa fi iubit asa . 
Pe 16 martie se fac sapte luni de cand il cunosc pe Nemernic , sapte luni de cand Dumnezeu , destinul , viata , toate la un loc , l-au ingramadit cu forta in viata mea . 
Numarul certurilor dintre noi este mult mai mare decat numarul degetelor de la maini ( ambele! ) , numarul zilelor in care n-am vorbit este enorm , adunate cred ca ar fi  aproximativ trei luni , numarul lacrimilor  ... l-am pierdut . Dar cred ca un ocean ar fi putin . Numarul viselor , numarul batailor alerte de inima , toate clipele in care m-am ascuns , toate clipele in care am mers alergand pe strada ca sa nu ne intalnim , toate clipele in care-mi amintesc de el , toate clipele in care am spus numele lui cu toata fiinta mea , toate clipele in care am suferit au fost mult , mult prea multe ca sa le mai pot tine socoteala . 
Am fost fericita , trebuie sa recunosc , si-am invatat ca niciodata sa nu-mi regret fericirea , oricare ar fi pretul ei , dar...in mine se lupta prea multe sentimente , prea multe " eu " . 
Cand i-am spus colegei mele de banca cat de mult il urasc , ea mi-a spus " Dumnezeu zice sa-i iubesti neconditionat! " 
Si-as fi vrut sa ma dau cu capul de pereti , as fi vrut sa urlu in gura mare  " Ce stie Dumnezeu ?!?! Ce stie El despre durerea mea enorma , despre faptul ca ma lupt zilnic cu mine sa am in continuare o parere buna despre iubire , ca ma lupt zilnic sa nu ma mai urasc pentru ca-l iubesc  , sa nu mai simt nimic . " Si de ce si-a gasit colega mea de banca tocmai atunci acel enorm de rar moment cand zice ceva intelept si real ?! 
As fi vrut sa spun toate astea , dar am zis doar " Asa e " , pentru ca asa e ... Am incredere in Dumnezeu , si stiu ca El stie , iar asta ma incurajeaza , pentru ca eu sincer nu stiu . 
Mi-am recunoscut ca-l iubesc acum o saptamana , cand nu-l mai vazusem de mai bine de o luna cred , cand am simtit ca sunt in paradis doar pentru ca el era langa mine si-mi vorbea . Am stiut atunci cand am ajuns acasa si eram fericita , cand , dupa tot ce mi-a facut , as fi facut orice sa o putem lua de la capat . 
Nu spun " te iubesc " niciodata daca nu sunt sigura ca e asa , pentru ca incerc sa pretuiesc cuvintele astea si sa nu ma joc cu ele , deci .. stiu . 
De fapt nu cred ca stii vreodata ca iubesti , cred ca simti ca iubesti , cred ca te trezesti intr-o dimineata si pur si simplu stii , e acolo , iubirea , e ca si cum o vezi .
Si desi stiam , am continuat sa neg , am continuat sa pastrez tot pentru mine gandindu-ma ca sunt doar aberatii , poate ca sunt . 
Dar dupa sapte luni , inca-mi amintesc cand l-am vazut prima oara in sacoul ala verde , inca-mi amintesc ziua in care am vorbit in curtea scolii  , imi amintesc chiar si cu ce era imbracat , inca-mi amintesc cand m-a asteptat prima oara dupa scoala , inca-mi amintesc felul in care avea umbre pe obraji de la gene , si-as putea sa scriu despre tot ce-mi amintesc inca o luna de aici in colo ... si tot nu mi-ar ajunge . 
As putea sa scriu despre tot ce simt cand il vad , despre senzatia puternica de a-l imbratisa  ce se lupta permanent cu dorinta nebuna de a-i sparge capul , razbunarea pe care mi-as dori sa i-o aplic a ajuns la nivelul violentei . Dar bineinteles , nu se va intampla . 
Am aparut si alti baieti pe care ii placeam dar care , in realitate , doar imi luau gandul de la el .
In seara asta a reusit iar sa ma faca sa plang , urasc asa mult aceasta prostie . Mi-am promis mai de mult ca nu voi mai plange  din cauza lui , niciodata , dar nu pot , nu pot si nu pot .
Prietena mea , dupa ce i-am povestit si ei dorinta mea nebuna de a-l alunga de langa mine ce se contrazice cu dorinta nebuna de a-l tine langa mine , dorinta mea de a ma razbuna si in acelasi timp dorinta de a avea grija de el , dorinta aceea pe care o am ca el sa fie fericit si gandul ca mi-ar face placere sa stau in fata lui si , macar o data sa-l doara si pe el , cum ma doare pe mine zilnic.
Dar stiu ca adevarata eu  il iubeste si vrea sa fie fericit , orice ar fi .
Iar prietena mea mi-a spus " Tu nu mai esti indragostita , tu-l iubesti .. " 
Iar eu i-am spus ca " Mi-e indiferent daca-l iubesc sau nu , iubirea ar trebui sa fie un sentiment frumos , sa fie ceva unic , ceva ce nu iti produce regrete. Iubirea e cea care ne-a creat , iubirea este totul , ba chiar mai mult de atat . Indiferent de felul in care se manifesta ea , indiferent de persoanele pe care le iubim , indiferent de tipul iubirii . Iar mie , iubirea asta mi-a produs si-mi produce durere , prea multa si prea mare , asa ca ce-mi pasa mie ca-i iubire sau nu ? Asta-i iubire ? Daca asta e iubire atunci eu nu vreau sa mai iubesc , dar nu se poate ca asta sa fie iubire , pentru ca unii par fericiti iubind , iar eu nu sunt , nu mai sunt . " 
Si-as mai scrie despre iubire , caci am  prea multe de spus , dar nu mai are sens , e tarziu , mi-e somn si-s obosita , din toate punctele de vedere . Iar maine ma voi trezi si voi realiza ca nu-mi place sa iubesc si  cred ca nu-mi mai place nici ce iubesc .

Ascunsa

2 comments:

  1. Știu exact ceea ce simți. Parcă îți vine să îl dai dracului, dar totuși nu îl poți lăsa. Și te simți prost până îl vezi, atunci ești din nou fericită, indiferent că vorbește cu tine, doar se uită la tine sau pur și simplu îl vezi pe celălalt trotuar. I hate that feeling.

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu