Thursday 30 May 2013

Pentru viitor nu e prea tarziu.

        Stiu ca tu esti persoana care bea o ceasca de lapte sau cafea intr-o vreme intunecata plangand.
Cateodata le bei impreuna pentru ca asa te-a invatat un el sau o ea care nu mai este.
Iti place sa iti amintesti lucruri , in general iti amintesti dezamagirile pentru ca sunt primele care iti preocupa viata ca o fiinta naiva ce esti.
Stiu ca te-a parasit , ca si-a batut joc de tine , stiu ca inca plangi si ca vinovata esti intotdeauna tu.
Da , recunoaste , il iubesti atat de mult incat orice a facut el a fost din cauza ta , din cauza ca nu esti suficient de buna , sau din cauza ca n-ai fost suficient de buna.
Lumea ta este o continua miscare , retraind imaginar toate momentele frumoase , mergi singura pe podul in care erati amandoi si incerci sa intelegi de ce nu mai e asa.
In fiecare zi iti spui ca maine va fi altfel , ca maine vei uita , ca maine o sa fi bine si o sa incepi viata pe care ti-ai dorit-o mereu.
O sa incepi sa slabesti , o sa faci sport , o sa iesi cu un super tip si-o sa-ti placa , o sa iti faci prieteni, o sa iti faci toate temele si-o sa-ti stea gandul la invatat pentru ca trebuie sa ai si tu un viitor , nu ?
Cand "maine" va veni iti vei repeta minciunile de mai sus pentru ca azi inca nu esti pregatita , azi esti inca in trecut.
Si asta e adevaratul adevar , caci tot ce-ti promiti tu sunt minciuni , ca , inainte sa te apuci de tot ceea ce vrei sa faci , ai nevoie de o doza de suflet care sa iti fie dedicata tie si numai tie , care sa traiasca in prezent , inainte de toate astea ai nevoie de un creier linistit , de calmitate , de speranta , iubire si credinta.
Dar tu nu poti , caci tie ti-a intrat in cap ca esti slaba , ca tu il vrei neaparat pe el si ca altfel nu poti , ca tu ai nevoie de prieteni si de intelegere.
Dar nu asta e adevarul , adevarul este ca nu trebuie sa incerci sa uiti trecutul , sa-l renegi , sa te gandesti ca n-ai fost tu in povestea aia si sa incepi o viata noua brusc , ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Nu , trecutul nu e facut ca sa fie uitat , trecutul trebuie acceptat , inteles , judecat !
Trebuie sa te accepti caci aia ai fost tot tu   , buna sau rea ai fost tot tu , caci trecutul trebuie sa ramana in mintea si-n sufletul tau dar nu trebuie sa-l lasi sa te dizolve , nu iti mai pierde zilele incercand sa uiti , priveste adevarul , stiai ca pentru Dumnezeu o zi inseamna o mie de ani ?
Cati ani ai ratat pana acum gandindu-te la vremurile in care traiai ? 
Asa cum a zis parintele Serghie , la inceputul zilei , roaga-te pentru sufletul tau , pentru tot ceea ce vrei , roaga-te pentru o zi buna si frumoasa , in care sa ai pofta de viata , multumeste-i pentru faptul ca te-ai trezit si in dimineata asta.
La sfarsitul zilei cere iertare de la unicul tau Tata pentru toate greselile stiute si nestiute , multumeste-i ca ai rezistat zilei si ca probabil vei rezista si in urmatoarea , roaga-te pentru un somn linistit , pentru sanatate , pentru adevarate valori.
Doreste rabdare si calm , ca sa poti sa iti accepti trecutul , sa-ti dai seama ca pentru viitor nu e prea tarziu.
Nu esti singur daca il accepti pe El , daca ii accepti bunatatea , daca te accepti pe tine.
Incearca cu rabdare , usor si calm sa reusesti sa faci lucrurile pe care le vrei , nu trebuie sa-ti faci toate temele azi daca n-ai tragere de inima , fa cel putin una , maine fa doua si tot asa , gandeste-te ca trebuie sa ai o minte limpede , ceea ce nu se poate daca nu reusesti sa-ti scoti inima din vartejul trecutului.
Nu iti regreta momentele de fericire , chiar daca acum le platesti cu lacrimi . Toate au  un sens si mai tarziu sau mai devreme se vor lega.
Eu , eu n-am fost niciodata frumoasa sau prea buna in ceva , sau cel putin nu m-am vazut asa , dar azi , vreau sa-mi pun rochia , pantofii , sa am incredere in mine , atat cat pot , sa nu ma gandesc la dezamagiri , sa fiu eu .
Vreau sa fiu calma , sa ma gandesc ca pentru viitor nu e prea tarziu niciodata , si ca trecutul a reusit sa-mi dea defecte dar si calitati.
Incearca sa intelegi ca si tu ai calitati , ca nu esti cea mai jalnica persoana si cele mai pretioase daruri sunt cele pe care le ai in suflet.
Si asa cum a zis parintele Serghie : Tine candela inimii aprinsa ! 
Ascunsa.

3 comments:

  1. dezamagirea poate fi primul pas spre distrugere daca o lasi sa infloreasca. dar cum ai scris si tu, tine candela inimii aprinsa :D

    ReplyDelete
  2. ”Tine candela inimii aprinsa ! ”
    Frumos.
    Am citit de doua ori postare asta; nu știu. Chiar nu știu ce să zic... îmi pare rău de tine. Ești prea tânără să scrii așa ceva.

    ReplyDelete
  3. Daca n-ar fi dezamagirile n-am mai avea parte de bucurii ...

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu