Wednesday, 17 July 2013

Nu suficient de buna .

Buna !
E o zi naspa urata , pe un blog naspa urat , scris de o fiinta naspa urata care traieste in propria ei lumea care e ... hm... naspa  urata . 
Bineinteles ca eu n-am reusit nici de data asta , bineinteles ca n-am intrat la liceul dorit , imi e rusine ca am sperat , imi e rusine ca voiam sa le dovedesc alor mei , care mi-au zis de la inceput ca n-o sa reusesc , ca... voiam sa le dovedesc ca de data asta e altfel , ca pot s-o fac .
N-am putut.
Am fost suficient de nu-norocoasa , ca deobicei , incat sa nu intru nici macar la al II-lea liceu de pe lista , sa intru la al III-lea , acolo unde chiar nu voiam.
Si de ce ? 
Ah da , aproape uitasem , ca eu , cea care nu se pricepe la nimic , cea care a avut o medie relativ buna n-a fost nici de data asta suficient de buna .
Nu imi place ceea ce sunt , nu mi-a placut niciodata si probabil nici n-o sa-mi placa , nu stiu sa fac nimic , decat sa ma plang probabil . Nu stiu sa fac nici macar o omleta , credeam ca ma pricep la romana dar am reusit sa iau o nota mai mica ca la mate in examen , credeam ca stiu cat de cat sa desenez dar adevarul e ca sunt un dezastru , ca n-am fost in stare sa termin nesuferitul ala de tablou care a fost doar o risipa de timp si nervi , ca nu ma pricep la absolut nimic , ca nu reusesc niciodata , ca daca-mi doresc ceva pot sa-mi iau de la inceput adio ca virgula clar nu se intampla.
Am si eu un prieten care e la cateva sute de km distanta si sunt pe cale sa-l pierd , pentru ca i-a zis cuiva ca se minte pe el ca-i pasa de mine ca sa ma poata minti si pe mine , ca practic , nu stiu cat o sa mai dureze si ca asta a fost doar din vina mea , pentru ca iar , n-am fost suficient de buna.
Pentru ca am doi parinti care nu ma cunosc , 
care nu ma inteleg , care nu au stiut niciodata sa-mi zica o vorba buna dar cand e vorba de critica merit clar ce-i mai rau , ca am fost nevoita sa vad dezamagirea aia din ochiii lui tata cand i-am zis ca n-am intrat unde speram si sa aud un " mda..." , sa strang din dinti si sa-mi opresc lacrimilie sperand ca va veni ziua aia in care sa-i pot spune ca nu m-a apreciat niciodata, 
ca nu m-a sprijinit , ca n-a crezut in mine si ca nu o sa creada niciodata , 
ca e primul care imi zice ca nu pot si ca niciodata , niciodata n-am fost suficient de buna in legatura cu nimic.
Ca nu mi-a apreciat niciodata eforturile si chiar si atunci cand am reusit sa fiu mai buna , am fost tot rea , niciodata suficient de buna .
N-am ... n-am fost suficient de buna pentru nimeni , pentru nimic , nici macar pentru mine.
Incerc din rasputeri sa scap de ea si nu reusesc , nu pot sa ma mai ascund , lumea ei perfecta m-a eclipsat toatal in toata viata mea , atat de tare ca acum nu mai scap.
Ca vreau doar sa plece , sa n-o mai vad , sa ramana la liceul ei cel mai bun cu toate lucrurile cele mai bune pe care le are si pe care eu mi le-am dorit mereu.
Ca azi , mi-a dat lovitura de gratie.
Are de gand sa mearga la scoala  de arte pe care o fregventez eu si pe langa canto si chitara , vrea sa faca si pictura !
Si ma gandeam de ce...
De ce nu pot sa ... scap , de ce vine ea iar cu toata perfectiunea ei intr-un loc pe care eu il adoram pentru faptul ca ea nu era acolo ? 
De ce vine ea sa ii vad si acolo perfectiunea si sa nu pot sa ma abtin sa n-o iubesc , de ce vrea sa-mi ia si asta ? De ce ?
Si ce-as putea sa-i zic ?!
" Auzi , vreau sa dispari din viata mea . Da stiu , am fost prietene noua ani , esti o fiinta excelenta , ai fost cea mai buna prietena si te-am admirat mereu , probabil n-o sa mai gasesc pe cineva asa bun ca tine dar acum tot ce vreau este sa ma prefac ca nu te cunosc pentru ca eu nu sunt suficient de buna pentru tine si pentru ca detest faptul ca de fiecare data cand am facut eu ceva bun ai venit tu sa faci ceva si mai bun , pentru ca intotdeauna tu esti centrul tuturor si ca toti oamenii imi zic mie cat de mult ai reusit tu sa excelezi in toate facandu-ma sa ma simt mai jalnica decat sunt . "
Nu , nu pot sa-i zic .
Nu pot sa-i arat ce persoana dezgustatoare sunt , ca nu sunt asa cum speram , ca nu sunt asa buna ca ea , ca nu pot sa ma mai bucur pentru succesele ei si ca , prietena sau nu , vreau sa n-o mai vad niciodata . 
Nu pot sa-i arat asta , nu pot sa fac nimic , pentru ca nu sunt suficient de buna.
Sunt doar o ratata ce se ascunde. 
Ascunsa .

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu