Wednesday 10 July 2013

Imi pasa ..

    Azi , ma simt oarecum mai puternica , ma simt oarecum mai bine...evenimentele din ultimele doua zile cred ca m-au marcat.

Incep cu alalteri seara , in ziua aia cu bac-ul , am intrat pe mess , in fine , imi lasase un mesaj (pafi) in care zicea sa nu dramatizez cu nimic ca nu m-a bagat in seama pentru ca si eu am facut la fel.
Si apoi cand a intrat pe mess , greu ce-i drept , am inceput sa vorbim .
De fapt , era un fel de cearta.
A zis multe , la fel si eu , n-o sa povestesc aici tot pentru ca ma rascolesc iar si pentru ca n-ar fi prea bine , la urma urmei este si "secretul" lui si ...
Ideea e ca am fost si sunt o persoana groaznica.
El avea nevoie de mine , e adevarat ca nu mi-a scris dar chiar si asa , nu era momentul sa fac orgolii tampite cu el , trebuia sa-i fiu aproape , trebuia sa-i dovedesc ca-mi pasa si ca il iubesc.
N-am facut asta..
Niciodata nu stiu cum ar trebui sa fac , m-am gandit ca sa faci ceea ce simti e o prostie , m-am gandit ca e cazul sa pastrez pentru mine , m-am gandit la asta chiar atunci cand trebuia sa fac ceea ce simt ,trebuia sa-i spun ca il iubesc si ca mi-e dor de el , ca ii tin pumnii , trebuia sa fiu eu..
Cu el , trebuia sa fiu eu .
E atat de greu sa fac diferenta intre persoanele carora le pasa si persoanele carora nu le pasa , diferenta intre persoanele cu care merita sa fiu eu si persoane cu care nu merita sa fiu eu..
Mi-a zis ca s-a saturat de oameni care pretind ca ii sunt prieteni si ca nu intelege de ce zicem cu atata usurinta " te iubesc" si "imi pasa de tine " iar apoi demonstram total contrariul.
I-am zis ca am reactionat oarecum normal pentru ca el  nu mi-a scris si ca m-a ignorat si etc si a 
zis "-Normal ? Cu o persoana de care iti pasa ? "
I-am zis ca daca pe persoana aia o doare in paispe de tine e oarecum normal si apoi a zis ceva care..
m-a marcat .
Citez : "Ti-am mai explicat o data  ca indiferent de oricat interes arat, sau cat de urat ti-am vorbit mereu , mie mi-a pasat mai mult decat o sa-i pese oricui iti vorbeste frumos , nu-i vina mea ca oamenii prefera vorbele dulci. " 
Imi e greu sa povestesc pe scurt tot ce-am vorbit , tot ce-am simtit sau tot ce simt .
Am avut amandoi " motive " sa nu ne scriem dar ale mele au fost mai stupide ..

"Daca vezi ca eu nu-ti scriu si ca sunt asa cum sunt , tu de ce continui cu orgolii prostesti ? De ce faci ambitii ? " 

Da , asa e , oricat mi-am zis mereu ca nu e bine sa raspund cu aceeasi moneda , am facut-o totusi..
Si asa am facut eu incat si-a pierdut increderea in mine si cum am dezamagit una dintre cele mai importante persoane din viata mea , ca am zis ca-l iubesc si i-am dovedint contrariul..
Daca ar stii el ca e adevarat tot ce am zis , sau poate ca stie dar pretinde ca nu stie , oricum , e adevarat... tot ce-am scris si tot ce-am simtit in zilele alea cand nu i-am scris si...mno.
Am vorbit pana la 1 noaptea cand a trebuit sa ies.
A doua zi aveam un mesaj de la el in care-mi zicea ca oricum nu prea o sa mai intre si ca , de ce nu , o sa-mi zica o poveste .
Si mi-a zis tot ce-a fost cu el in zilele alea , n-o sa zic aici cum si ce...dar mi-am dat seama ca am gresit atat de mult , ca oricat de rau si rece ar fi fost si oricat de urat mi-ar fi raspuns, el ar fi tinut cont daca as fi trecut peste toate astea si i-as fi scris , nu mi-ar fi spus niciodata ca apreciaza asta dar totusi , ar fi tinut cont.
Mi-a zis ca am nevoie sa invat cum e viata si mi-a multumit ca "i-am fost prietena " , adica ca nu i-am fost ... 
Iar la final .. Citez : "Fa-ti prieteni noi , persoane noi de care iti pasa , persoane care iti zic chestii frumoase...
Uita-ma pe mine , lasa-ma pe mine . " 

N-am cuvinte sa descriu cat de mult imi doream sa dispar in momentul ala , cat regret , cat plans si cate si mai cate , i-am zis ca nu vreau alti prieteni , ca n-o sa-l uit si ca decizia ii apartine dar ceea ce e de fapt tragic este ca , oricat am dovedit contrariul , chiar mi-a pasat , chiar imi pasa...
Si ma gandeam , ce e de facut , ce sa fac , ce sa mai zic ?
Am dat-o in bara grav si nu o sa mai fie oricum ca inainte niciodata , trebuia sa stiu ca in spatele rautatii lui poate avea cumva nevoie de mine , nu trebuia sa-i zic ca am impresia ca-l incurc si nu trebuia , oricat mi-a dat de inteles asta , nu trebuia sa ma gandesc ca n-are nevoie de prezenta mea.
Oricum , ceea ce l-a deranjat pe el cel mai tare a fost ca i-am zis ca imi pasa si ca il iubesc si ca de fapt n-ar fi asa , dar pentru Dumnezeu , chiar e asa ! 
      Ieri  m-am gandit ca... trebuie sa fac ceva , sa nu renunt totusi la el si oricat de urat s-ar purta sa ma gandesc ca merit asta , sa incerc sa-mi spal pacatele , dar oricum..asa ceva e aproape imposibil de realizat , mai ales cu o persoana ca el .
Spre surprinderea mea , a intrat totusi pe mess aseara , ma gandeam iar ce as putea sa zic , e sentimentul ala cum ca ti-ai dorii sa te calce in picioare pentru ca stii ca o meriti , sentimentul ala ca iti e rusine sa zici ceva in situatia ta actuala.
Penibil , l-am intrebat de facultate , trebuia sa inceapa cumva conversatia , nu ?
Si mi-a raspuns " Iti pasa ? "
Bun , direct in inima .
I-am zis " Da.. "
El : " Zau , de cand ? "
Bun..intr-un final a binevoit sa-mi raspunda si mie dar la orice chestie era ceva gen "nu-mi pasa ce zici tu si nici nu te cred ca-ti pasa. "
I-am zis la un momentdat " As vrea sa mai vorbim , oricat de urat te-ai purta cu mine , banuiesc ca imi merit pedeapsa . "
Si raspunsul a fost pe masura : " Eu n-o consider pedeapsa , o consider rasplata , si eu n-as vrea sa mai vorbim . "
Ce sa mai zic in cazul asta ? Ce sa mai plang ? Ce sa mai regret ... O merit pe deplin , macar sa fi invatat ceva din asta..
Am raspuns " Ah...inteleg. "
Ma gandeam ca daca il las prea repede o sa se gandeasca ca mi-e indiferent si ca renunt usor , ma gandeam ca vreau sa ii scriu totusi si ca asa o sa fac..dar spre surprinderea mea..dupa ce a trecut un timp , a inceput sa-mi povesteasca ceva de bac , vorbea normal , parea el , mi-a zis o chestie si i-am zis  : " Da stiu .. am vazut . "
Si a zis " Taci , nu stii si nici n-ai vazut . "
Bun.. A continuat , mi-a zis cateva chestii pe care le stiam si stia ca le stiu , cateva pe care nu le stiam  si apoi m-a intrebat de examene , m-a intrebat ce note am luat si am inteles , mi s-a luminat fata , m-am gandit " Asta e jocul , trebuie sa ma prefac ca nu stiu nimic din toate astea , e ca si cum o luam de la inceput . "
Si am intrat in jocul lui , i-am zis tot si a reactionat  asa cum ar fi trebuit sa reactioneze din prima , a zis ca sunt praf cu 82 la romana si ca o sa intru la un liceu naspa, evident , m-a necajit.
Eram atat de fericita , asta imi doream sa se intample dupa examene , sa fie el ,  sa ma certe ...si am vorbit multe ore despre chestii si era totul frumos..prea frumos.
Si ma gandeam , ori se plictiseste , ori nu vrea sa-i mai pese si ma trateaza ca pe o oarecare , ori vrea sa o luam de la capat..
Eu ma rugam pentru o a 3-a varianta dar..slabe sanse , n-am stricat momentul , eram fericita , era o fericire pe care n-o meritam..
Poate ca s-a purtat asa pentru ca n-o sa mai intre si voia sa ma simt bine..sau .. Mna.
Eu stiu ca el e sucit rau , dar .. sa treaca de la un comportament rece si rau asa repede la unul normal..e ...prea dubios.
Ma intreb daca azi vom vorbi , daca azi se va purta asa , iar daca da...il voi intreba de ce.
Stiu , postare kilometrica.. 
Ascunsa . 



6 comments:

  1. Vai! Tulburător! Îmi pare rău ca a trebuit să treci prin atâtea. Sper că eşti bine!

    ReplyDelete
  2. Ți-am spus că simte la fel :*.El a vrut să ți-o întoarcă,draga mea,dar nu a rezistat presiunii.Tu și Pafi sunteți făcuți unul pentru celălalt,nu mai are rost să vă mințiți pe voi înșivă! :*

    ReplyDelete
  3. CE CUM UNDE? Nu ma pot abtine, comentez inainte sa termin tot de citit dar, serios, nu e vina ta. Adica tu ai rectionat cum ai reactionat exact pentru ca-ti pasa. Daca nu-ti pasa, pur si simplu puteati sa nu vorbiti 17 ani ca tot ok ai fi fost. El incearca sa te faca pe tine sa te simti vinovata, ca nu cumva sa se simta el. Egoist.
    Asa, am terminat de citit.
    Nu stiu care e motivul lui si sincer, nu conteaza. Daca lui ii pasa, nu se poarta asa cu tine. Nu trebuie sa te pedepseasca sau sa te rasplateasca sau orice considera el acolo. Inteleg ca e ranit, inteleg ca esti ranita, inteleg ca inainte sa fie el ranit, te-a ranit pe tine.
    E rau si egoist si naiba stie ce urmareste.
    Si cred ca va intra mult mai rar pe mes de acum inainte si poate incearca sa te faca sa `ai mai putina nevoie de el` sau ceva de genul acesta. Am avut si eu un amic virtual care imediat ce a intrat la facultate am inceput sa vorbim saptamanal si apoi lunar.
    Vorbeste cu el in continuare cand intra. Indiferent ce-ti zice. Nu pentru ca meriti asta. Pentru ca nu meriti. Daca ii pasa de tine, trebuie sa arate asta, asa cum ti-a scos tie ochii ca nu ai aratat. Al naibii orgoliu, si pe el l-a stapanit. Oricum, vorbeste cu el. Adica fa ce vroiai sa faci. Dar, serios, nu meriti asta. Meriti tot ce e mai bun. Si nu ma contrazice. Ti-as imprumuta tigaia, dar mi-e ca te ranesti singura. Hai, fii bine. Si vorbeste-mi.
    Cred ca m-am repetat + greseli + incoerenta dar nu am timp sa recitesc. Pupici, imbratisari si vezi ca fac reduceri la drujbe si tigai >:D<:*

    ReplyDelete
  4. Ioi!Cum ţi se întâmplă ţie toate!Totuşi cred că după toate discuţiile cu Pafi o să ajungeţi la un numitor comun(dacă nu aţi ajuns deja după toate tachinările)!E în regulă,oricum voi ştiţi mai bine.Grijă mare de tine!Te pup.

    ReplyDelete
  5. Ii pasa, asculta-ma pe mine. Stiu ce vorbesc !

    ReplyDelete
  6. Arata intotdeauna ceea ce simti si nu-ti fie teama de o eventuala suferinta. E posibil ca undeva in viitor sa iti para rau ca nu ai spus lucrurilor pe nume.
    Take care! :*

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu