miercuri, 23 ianuarie 2013

I ; II ; III ?!

Sunt acele momente cand nu stii pe cine iubesti..
Acele momente cand iubirea se transforma intr-o ura , care nu-i ura , e doar o iubire deznadajduita.
Momentele alea cand nu te intelegi..
Nu te intelegi pe tine..
Cat despre ceilalti..sa nu mai vorbim . 
Ti-e frica sa crezi..pentru ca nu vrei sa fii iar ranit , ti-e frica de tine , de prezent si de viitor .

Sunt prinsa intre trei fiinte pe care le iubesc sau le urasc , inca nu pot sa-mi dau seama..

Persoana aia .. cu ochiii lui , culoarea aia care m-a ajutat sa adorm in fiecare seara ... glumele alea , lucruri spuse fara sa fie gandite , toate .. au contat , conteaza . 
El a aparut..intr-un mod , deosebit , el mi-a schimbat viziunea , el mi-a aratat ca pot sa iubesc mult , si mai mult , si mai mult..si mai departe , incepusem sa-l inteleg , ne-am imprietenit atat de sincer si inocent . 
Am gasit un suflet ascuns sub o timiditate puternica , un suflet bun dar un suflet..oarecum rece .. 
Si mi-am petrecut , jumatate de an , iubindu-l sincer , neconditionat , ascultand zeci de povesti despre o fata pe care o iubeste , o fata care nu sunt eu .. Dar eram dispusa sa accept , pentru ca el , el era fericirea mea de la sfarsitul zilei . 
Si m-a durut atat de tare..Dar Dumnezeu nu m-a lasat prea mult inlacrimata , si mi-a trimis un al II-lea. 
Un suflet unicat , atat de bun , atat de placut . Mangaierea mea si tot ce insemna lumina in intuneric. Si credeam..ca , o sa fie asa mereu , orice s-ar intampla . Si .. am plans , si am ascultat lucruri frumoase la telefon , si m-am minunat de aceasta fiinta , care nu credeam ca poate exista . Care pentru mine .. a insemnat atat de mult , si care inca inseamna . 
Nu m-am ferit sa-i spun cat de mult il iubesc , cat mi-as fii dorit sa fie cel mai fericit om de pe pamant..cat mi-am dorit totul . Caci..la sfarsitul zilei .. durerea era mai usoara , el era a doua fericire a mea . 
Niciodata nu o sa fiu suficient de recunoscatoare Domnului ca mi l-a pus in cale ... si n-am sa uit..

Sunt acele momente intr-o seara de ianuarie..
Cand iti promiti ca plangi pentru ultima oara .. 
Cand iti promiti ca vei lua totul exact asa cum este .
Seara aia de ianuarie cand tot ce speri este sa fii linistit..Seara aia de ianuarie cand ai obosit . 
Sa plangi , sa te ascunzi , sa induri . 
Ce sa induri ? O indiferenta care nu pare sa aiba sfarsit . Esti parasit de cele doua fericiri , nu stii de ce , cica nu esti tu vinovat . Incerci s-o lasi balta , sa fii bine , sa zambesti , dar , nu e tristete , esti nervos , frustrat .. pentru ca nu intelegi , de ce atunci cand e bine tot rau e ? Nu putea sa mai dureze..n-am sa inteleg de ce lucrurile se termina , asa , fara nici o explicatie . O explicatie pe care oricine o merita..ti-e dor de cuvinte , plangi un timp .. si atat de repede , intr-o zi de tristete , o zi oarecare ... O zi in care tristetea a inceput , o zi de 12 ianuarie.. Apare un al III-lea . 
Esti al naibii de confuz .. Nu pricepi , si nu doar ca nu pricepi , nici nu vrei , pentru ca ti-e frica . 
Si a trecut asa .. o saptamana , si am inceput sa inteleg . Dumnezeu nu m-a lasat nici de data asta , mi-a trimis un al III-lea , pentru ca stia cat ma afecteaza singuratatea , pentru ca stia ca singura eu nu pot sa ies la suprafata . 
Cu toate astea...cu toate ca e mai bine , tot rau e . Pentru ca al III-lea , parca e al II-lea , si asa..in fiecare cuvant..
"Esti importanta" , " Nu-ti mai cere scuze aiurea" , "...5 minute" , " Ai grija." , " Te iubesc." 
Fiecare cuvant..
Cuvant , cuvinte , cuvinte atat de pretioase..in viata omului , cuvinte care pot face sa tresara orice suflet ..cuvintele astea pretioase .. spuse de un al II-lea , repetate de un al III-lea , simtite de mine.
Acest val de sentimente , aceste III persoane .. oare e real ? 
Nu vreau sa ma incred .. nu vreau sa fiu naiva . 
Daca o sa se repete ? Al III-lea ma va lasa balta atunci cand imi va fii lumea mai draga , cum au facut si primii doi . 
De primul indragostita..pentru al II-lea purtand un sincer sentiment de prietenie , pentru al III-lea ? 
Sincer..nu vreau sa stiu ..

3 comentarii:

  1. Uhh,parca imi vine sa ii iau la rost pentru ca te fac sa plangi atat! Oricum,daca simti ca al III-lea este ceea ce trebuie ar trebui sa-i dai o sansa! Poti sa cunosti o persoana doar daca ii acorzi o sansa! Acum se poate termina intr-un mod trist sau fericit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alege-l pe ultimul. Pentru ca daca tineai atat de mult pe cat crezi la primul, nu te indragosteai de al doilea. Si la fel, daca tineai atat de mult pe cat crezi la al doilea, nu te indragosteai de al treilea. Asa ca alege-l pe el:*.

    RăspundețiȘtergere

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu