Monday 10 March 2014

Amintiri in muzica .

 Ultimele doua postari au fost atat de " drama totala " incat nici nu-mi vine sa le mai citesc . 
Si cum nici timpul si nici starea actuala nu imi permite sa mai scriu pe aici ce-i cu viata mea , o sa fac in astea cateva minute pe care oricum trebuie sa le petrec la calculator leapsa de la Melissa ( multumesc ! ) 
Si e o leapsa chiar draguta : 

          Regulile sunt simple:
          1.Cotrobaie prin playlist si vezi ce melodii iti trezesc amintiri.
          2.Scrie despre fiecare.
          3.Nominalizeaza alti bloggeri.
          4.Lasa un mesaj celor pe care i-ai nominalizat.

 Spre obraznicia mea nu am timp pentru ultima regula dar voi incerca sa le respect pe celelalte :
 Pregatiti pentru niste muzica buna ? ( majoritatea ) 


1. Nickelback - Far away : Pentru ca piesa asta m-a a fost prima care m-a facut sa ma indragostesc de ei iar in prezent sunt trupa mea preferata , pentru ca pe melodia asta am plans si am " simtit " multe lucruri .


2. Daughtry - Waiting for Superman : Fiindca inca il astept pe acel Superman si pentru ca melodia asta ma face sa vreau sa am rabdare pentru ca acel Superman " va veni doar ca un pic mai tarziu " 

3.  Jason Derulo - Talk Dirty : Este o prostie de piesa , dar avand in vedere ca ar trebui sa pun mai mult piese care-mi trezesc amintiri , ei bine de fiecare data cand aud piesa asta ( in general in microbuze ) ma gandesc la Nemernic care imi zice mereu " Talk dirty to me " dupa ce a aparut piesa , si mereu zambesc cand imi amintesc , dar in acelasi timp ma si enerveaza . 


                                       

4. DOC- Prost nu inseamna nebun : DOC este rapperul meu preferat , sau cel putin era , acum a inceput sa scoata niste piese de te doare capul ( spre marea mea dezamagire ) , si desi nu aceasta e piesa care m-a facut sa ma " indragostesc " de DOC , m-am regasit in ea si de fiecare data cand m-am simtit " proasta " , am incercat sa nu fiu nebuna facand anumite alegeri , folosindu-mi creierul nu inima . 


                                       

5.  Daniel Powter - Bad day : Aceasta este printre primele piese pe care mi le-a dat D. ( da , acel D. ) si de fiecare data cand o ascult ma gandesc la ce-a fost , si e oarecum....nu stiu , e dureros dar ma cuprinde si nostalgia a ceva ce mi-a adus si cateva clipe fericite candva , si cu siguranta multe piese bune .


                                    

6. Cedry2k - Rugaciune : Fiindca Dumnezeu este si va fi totul si aceasta piesa ma face sa plang cateodata .. si pentru ca il respect nespus de mult pe cel ce-o canta . 
                                      
7. Criss Blaziny - Jolie : Piesa asta mi-a dedicat-o Pafi acum multa vreme si m-a umplut de bine la momentula acela . 


                                     

8. Nicola - Dincolo de noapte e zi  : Ma face sa rad piesa asta pentru ca acum nu as mai asculta asa ceva sub nicio forma dar pe atunci.... Ei bine , am facut tot posibilul sa-mi amintesc o melodie care sa aiba legatura cu ea si adevarul e ca n-am putut sub nicio forma sa-mi amintesc alta in afara de asta . Stiu ca au fost mai multe si mult mai deosebite doar ca acum pur si simplu nu ma pot gandi . Nu e nimic special cu piesa asta , doar ca eram la ea acasa si a bagat-o ,  eu am ascultat-o si am intrebat entuziasmata cum se numeste pentru ca-mi parea cunoscuta iar dupa ce mi-a zis am rugat-o s-o bage iar si iar si iar pana s-a enervat pe mine si a zis " Hai gata " . Nu e amuzant , dar pe mine ma face sa rad , parca s-a intamplat ieri ! 


                                   

9. Dana - Am nimic fara tine : Cand eram mica , nu stiu cat de mica , cred ca eram prin clasele primare , mama ma innebunea mereu cu melodia asta , daca o auzea la tv parca o lua pe campii , incepea sa cante si mereu ma punea sa o caut pe net . Treaba asta ma enerva cumplit , la un momentdat chiar am zis " Ce iti place prostia asta asa mult ?! " , e ciudat ca-mi amintesc asa bine , si , dupa cativa ani cand am regasit piesa , chiar si acum cand o inteleg si cand am inceput sa ascult cu adevarat muzica , mi s-a parut si inca mi se pare una dintre cele mai frumoase si sensibile melodii romanesti . E interesant cum ascultam muzica si nu intelegem versurile la un momentdat , iar o data cu timpul incepem nu doar sa intelegem , ci si sa simtim ceea ce e acolo. 


                                   

10. Fergie - Big girls don't cry : Asta este ultima melodie , desi am enorm de multe care-mi plac insa am ales doar cateva ... ei bine , de fiecare data cand plang imi amintesc ca " Big girls don't cry " , fiindca noi fetele , trebuie sa facem tot posibilul sa fim puternice , mai ales eu care ma smiorcai tot timpul . 

Bun , acum ca am terminat , vreau sa specific ca de-a lungul timpului gusturile mele muzicale s-au intdreptat in mare parte spre muzica rock si spre rap , insa , nu sunt o "infumurata" , daca este o melodie buna din alte genuri o voi asculta . 
Ideea e ca , din cele 10 melodii , nu le mai ascult acum pe toate , dar sunt amintiri de pe vremea cand aveam alte gusturi . 
Leapsa o poate lua oricine  , dupa parerea mea e foarte draguta insa , fiindca trebuie sa nominalizez , in caz ca vedeti asta : Lavinia , Alba ca Zapada , Anca , " va aleg pe voi  " ( desene animate ce sa-i faci ) 
Zile bune va doresc ! 





3 comments:

  1. Deși nu mă regăsesc mai deloc în muzica asta, trebuie să recunosc că e o leapșă frumoasă! Sunt melodii pe care le-am redescoperit zilele trecute și mi-au adus aminte de tot ce s-a întâmplat...
    O să o fac și eu! :)

    ReplyDelete
  2. He he..Alba ca Zapada a vazut.^^Am trecut foarte des de pe un cont pe altul, asa ca am incetat sa mai mentionez de fiecare data sub ce nume ma gasiti.
    Ma bucur mult ca m-ai mentionat acolo.Nu ma asteptam sa iti amintesti.Scuze ca nu ti-am mai lasat comentarii, dar..nu am stiut ce sa-ti spun.

    ReplyDelete
  3. Lavinia sunt eu?:D sau e alta Lavinia?

    Eu nu prea am trecut pe la tine, de fapt pe nici unde zilele astea, si acum sunt asa in fuga..dar am sa ma intorc si am sa citesc,, ca vad ca ai mai scris. :D

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu