Tuesday 21 January 2014

"Despre felul in care isi sufla nasul..."

- Ti-am zis aseara , femeie , eu eram baiatul visurilor tale , voiai sa fi cu mine , ma iubeai , ce dulce .. *rade* 
- Bine zis " eram " . Si nu te iubeam . * Partial , mint . Sa iubesti este ceva important , n-am un baiat "de vis " , si totusi.... am simtit chestii profunde , aproape ca ma mai doare inca . "
- A  , deci tu vrei o relatie cu un baiat pe care nu-l iubesti si de care nu esti indragostita ?
- Nu am zis niciodata ca vreau sa fiu cu tine , am zis doar ca te plac . * Mare gresala * E cu totul altceva . N-am zis nici ca te iubesc , nici ca esti baiatul visurilor mele . Pentru ca baiatul visurilor mele s-ar purta frumos cu mine , ceea ce tu n-ai facut niciodata . 
- Ma voiai asa tare . 
Un nemernic ramane un nemernic . Nemernicul a ajuns intr-un final sa rada de sentimentele mele , de vechile mele sentimente . Mi-e scarba . Nu-mi pasa . Asa cum am mai zis , prostia se plateste , iar eu , eu am fost infricosator de proasta , o merit din plin .
P.S : Niciodata sa nu credeti ca exista un baiat diferit .


20  Ianuarie 2014 
Eram acolo , la mai putin de un metru de ea . Ne despartea doar geamul microbuzului in care eram eu. Este amuzant ca ma gandeam la ea in acel moment iar cand am intors capul , era chiar acolo.
Nu era cu fata spre mine asa ca nu m-a vazut.
As fi putut sa trag  draperia , as fi putut sa bat in geam si sa-i fac cu mana , de dragul vremurilor bune , dar n-am facut niciuna din acestea doua. 
N-am tras draperia pentru ca voiam sa-i mai sorb putin frumusetea si acea liniste pe care mi-o ofera aspectul ei . N-am batut in geam desi degetele mele se miscau nervos pe langa , dorind sa bata . Si totusi n-am batut . 
N-am batut de teama sa nu doreasca sa vorbeasca cu mine , de teama sa nu apara din nou , de teama ca mi-ar fi imposibil s-o alung iar .
E asa de frumoasa ca nu-mi vine sa cred . Nu era una din zilele ei bune . Nu era trista . Dar nu parea fericita . 
Poate ca , citind asta o sa va intrebati de unde stiu , poate ca vi s-ar parea exagerat daca as spune ca-i cunosc fiecare expresie , fiecare cm din fata , pot sa-mi dau seama pana si cand e racita .
Si apoi , cand semaforul s-a facut verde si microbuzul a pornit iar eu am rasuflat usurata ca nu s-a intors sa ma vada , m-am gandit la raceala . M-am gandit ca e frig afara si ca ea probabil a fost racita sau o sa raceasca curand . M-am gandit ca in perioada asta mereu lipsea de la scoala pentru ca e foarte bolnavicioasa .
M-am gandit ca a doua zi venea la scoala cu nasul rosu de la atata suflat si m-am gandit la felul cum zicea " nu stiu de unde am atatia muci ! " 
Am stat noua ani cu persoana asta iar in zilele friguroase imi amintesc felul in care se plangea despre muci...Si stiti ce ? Adoram asa mult cand isi sufla nasul si eram doar noi doua . 
In fata altora era asa educata si sufla cat putea de incet dar in fata mea isi sufla nasul atat de tare si zgomotos incat servetelul i se lipea de nas . Era asa amuzant, acum cand imi amintesc , rad . Asta ma facea sa am incredere in ea pentru ca stiam ca are incredere in mine.
As putea sa scriu o carte despre ea , despre fiecare gest , as putea sa scriu si despre cum se pieptana iar eu ma duceam sa curat peria  pentru ca ea nu o curata niciodata iar mie mi se parea interesant..
Trebuia sa scriu doar ca am vazut-o si atat , asa planuisem , dar nu ma pot gandi la ea fara sa scriu mai mult..
Ascunsa

2 comments:

  1. Eu cred că există băieți diferiți!

    ReplyDelete
  2. Nu porni de la ideea asta ca nu exista baieti diferiti, exista! Am intalnit unul, si cunosc multe alte persoane care au intalnit cate unul si uite asa se aduna. Al tau e pus deoparte! O sa vina si randul lui, poate pana atunci trebuia sa dai de baietii gresiti ca sa te maturizezi sau sa inveti unele lucruri. Si eu am dat de baieti gresiti pana l-am intalnit pe cel care era diferit.

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu