Tuesday, 21 January 2014

"Despre felul in care isi sufla nasul..."

- Ti-am zis aseara , femeie , eu eram baiatul visurilor tale , voiai sa fi cu mine , ma iubeai , ce dulce .. *rade* 
- Bine zis " eram " . Si nu te iubeam . * Partial , mint . Sa iubesti este ceva important , n-am un baiat "de vis " , si totusi.... am simtit chestii profunde , aproape ca ma mai doare inca . "
- A  , deci tu vrei o relatie cu un baiat pe care nu-l iubesti si de care nu esti indragostita ?
- Nu am zis niciodata ca vreau sa fiu cu tine , am zis doar ca te plac . * Mare gresala * E cu totul altceva . N-am zis nici ca te iubesc , nici ca esti baiatul visurilor mele . Pentru ca baiatul visurilor mele s-ar purta frumos cu mine , ceea ce tu n-ai facut niciodata . 
- Ma voiai asa tare . 
Un nemernic ramane un nemernic . Nemernicul a ajuns intr-un final sa rada de sentimentele mele , de vechile mele sentimente . Mi-e scarba . Nu-mi pasa . Asa cum am mai zis , prostia se plateste , iar eu , eu am fost infricosator de proasta , o merit din plin .
P.S : Niciodata sa nu credeti ca exista un baiat diferit .


20  Ianuarie 2014 
Eram acolo , la mai putin de un metru de ea . Ne despartea doar geamul microbuzului in care eram eu. Este amuzant ca ma gandeam la ea in acel moment iar cand am intors capul , era chiar acolo.
Nu era cu fata spre mine asa ca nu m-a vazut.
As fi putut sa trag  draperia , as fi putut sa bat in geam si sa-i fac cu mana , de dragul vremurilor bune , dar n-am facut niciuna din acestea doua. 
N-am tras draperia pentru ca voiam sa-i mai sorb putin frumusetea si acea liniste pe care mi-o ofera aspectul ei . N-am batut in geam desi degetele mele se miscau nervos pe langa , dorind sa bata . Si totusi n-am batut . 
N-am batut de teama sa nu doreasca sa vorbeasca cu mine , de teama sa nu apara din nou , de teama ca mi-ar fi imposibil s-o alung iar .
E asa de frumoasa ca nu-mi vine sa cred . Nu era una din zilele ei bune . Nu era trista . Dar nu parea fericita . 
Poate ca , citind asta o sa va intrebati de unde stiu , poate ca vi s-ar parea exagerat daca as spune ca-i cunosc fiecare expresie , fiecare cm din fata , pot sa-mi dau seama pana si cand e racita .
Si apoi , cand semaforul s-a facut verde si microbuzul a pornit iar eu am rasuflat usurata ca nu s-a intors sa ma vada , m-am gandit la raceala . M-am gandit ca e frig afara si ca ea probabil a fost racita sau o sa raceasca curand . M-am gandit ca in perioada asta mereu lipsea de la scoala pentru ca e foarte bolnavicioasa .
M-am gandit ca a doua zi venea la scoala cu nasul rosu de la atata suflat si m-am gandit la felul cum zicea " nu stiu de unde am atatia muci ! " 
Am stat noua ani cu persoana asta iar in zilele friguroase imi amintesc felul in care se plangea despre muci...Si stiti ce ? Adoram asa mult cand isi sufla nasul si eram doar noi doua . 
In fata altora era asa educata si sufla cat putea de incet dar in fata mea isi sufla nasul atat de tare si zgomotos incat servetelul i se lipea de nas . Era asa amuzant, acum cand imi amintesc , rad . Asta ma facea sa am incredere in ea pentru ca stiam ca are incredere in mine.
As putea sa scriu o carte despre ea , despre fiecare gest , as putea sa scriu si despre cum se pieptana iar eu ma duceam sa curat peria  pentru ca ea nu o curata niciodata iar mie mi se parea interesant..
Trebuia sa scriu doar ca am vazut-o si atat , asa planuisem , dar nu ma pot gandi la ea fara sa scriu mai mult..
Ascunsa

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu