Sunday 21 April 2013

Aberatii de seara , D.


Visele..
Pretioasele mele vise , ce mult te mai iubesc . Nu stiu ce crezi si nici nu-mi pasa , intotdeauna o sa-mi aparti cate putin..cate putin , pentru ca am investit prea multe sentimente intr-o poveste care nu duce nicaieri , intr-o iluzie pe care chiar si eu incetez incet , incet sa o mai cred. Si ce sa fac atunci ? Sa renunt ? 
Nu , nu vreau si nu pot . Zilele sunt sarace cand nu vorbesc cu tine , noaptea , gandurile , ideile mele se dezlantuie , si tu , unica mea obsesie , ma iubesti , in vis ma iubesti. Stii de ce, fiindca eu imi controlez visele . Cred ca daca nu ai exista tu , sa ma gandesc la tine , sa visez ca intr-o zi bratele alea puternice ma vor strange..daca tu nu ai fii probabil ca as face degeaba umbra pamantului , fiindca tu , tu esti o sursa importanta de fericire. Sunt fericita ca existi , sunt fericita ca te iubesc , sunt norocoasa ca te cunosc..
Ei bine….Iubirea exista doar din partea mea , dar nu ma supar , nici eu nu m-as iubi si in plus , poate ca daca nu ar fii motive zeci care sa ne desparta , poate ca atunci ti-ai apleca ochiii albastri peste mine..
Am scris dragul meu , zeci , sute de randuri despre tine , si atunci cand nu ai fost tu subiectul principal , tot despre tine si tot datorita tie am scris , pentru ca tu , tu faci parte din  mine , e undeva acolo o fantana in care am pus bucatele din tine iar de acolo , izvoraste o dragoste deosbita ce-mi inlantuie intreaga faptura . Si ce frumoase sunt lucrurile cand le faci din si cu dragoste !
Cateodata scriu despre aceasta iubire ciudata pentru ca nu vreau sa te stresez , pentru ca nu vreau sa-ti spun ca te iubesc , pentru ca simt ca tu nu simti…pentru ca din pacate , pentru tine sunt prea departe , dar tu de fapt , esti aici in inima mea . 
Auzi ? Fiecare bataie scrie despre tine..
E frumos sa iubesti , sper sa nu-ti fie niciodata frica sa iubesti , e cea mai frumoasa calatorie. 
-Cu drag , eu . 

9 comments:

  1. Mă regăsesc perfect în ceea ce ai scris ! Îți înțeleg perfect sentimentele..

    ReplyDelete
  2. Don't remember me of dreams..because they are like dust.

    ReplyDelete
  3. ""Stiai ca oamenii sunt diferiti si asemanatori in acelasi timp " , asa este , oamenii sunt diferiti si fiecare om are farmecul lui . De ce vorbesti despre orgoliu si copilareala ca si cum ar fii ceva rau ? Astea pot fii lucruri minunate pentru altii ? De ce sa incerci sa schimbi o persoana daca se presupune ca o iubesti ? Nu , daca incepi sa iubesti pe cineva iubesti asa cum e pana la capat , pentru ca atunci cand ai cunoscut-o era la fel , doar ca probabil n-ai vazut tu bine . De ce scrii toate astea ca pe un repros , de unde stii ca vina nu a fost la tine ? De unde stii ca nu impartiti aceeasi vina si de unde stii ca ea nu a suferit mai mult decat ai suferit tu vreodata ? De unde stii ca in spatele copilariei nu sunt rani si de unde stii ca prin inocenta acea fiinta nu se apara ?
    Daca e un copil inseamna ca sufera ca un copil , adica mult pentru ca copiii sunt cel mai usor de ranit.
    Nu stiu daca asta este finalul respectivei povesti , dar , daca e sau nu , eu una nu m-am lasat impresionata de cuvintele sensibile pentru ca printre randuri am citit un om care vede intotdeauna defectele altora dar niciodata pe ale lui , care reproseaza orice fel de sacrificiu negandindu-se ca poate persoana aia ar fii facut inzecit . Si cum ai spus si tu , daca exista iubire , persoana respectiva se ia cu tot cu defecte si calitati , incearca sa ii vada calitatile si apoi defectele pe care altii poate le adora iar aceasta iubire nu se termina doar pentru ca nu ti-a satisfacut tie cerintele.
    Nu putem schimba oameni dupa noi , putem schimba oameni in bine sau in rau dar dorinta trebuie sa existe in ei , tu ai vrut sa o schimbi pe ea pentru tine , ca sa te simti tu bine , nu ca sa-i fie ei bine , si scuza-ma ca-ti zic , se numeste egoism .
    O zi buna ! :)"

    ReplyDelete
    Replies
    1. As vrea sa iti pot spune ca este o zi buna, dar este seara deja. Imi pare rau ca ai luat totul atat de personal, nu stiu daca te-ai simtit ofensata, insa nici nu pot spune ca imi doream sa te impresioneze cuvintele mele.
      Ca sa iti raspund... eu nu "vorbesc despre orgoliu si copilareala ca si cum ar fi ceva rau", cred ca nu ai inteles ca ideea textului este, de fapt, o mustrare de constiinta. Nu stiu pentru cine poate fi minunat orgoliul... poate comportamentul copilaresc da, nu neg.
      Eu nu incerc sa schimb pe nimeni pentru ca momentan nu iubesc, nu stiu ce ti-a lasat aceasta impresie. Si ce cauta orgoliul in iubire, daca vrei sa incepem astfel? Da, daca incepi sa iubesti pe cineva il iubesti asa cum este, dar mai trebuie si ca respectiva persoana sa se lase iubita, nu doar sa pretinda iubire.
      Am explicat deja ca toate sunt o mustrare de constiinta, deci vina ar fi evident la propria persoana. Asta daca intelegi corect textul si nu il iei personal, cum ai facut tu. Nu ma simt vinovat cu nimic...
      In spatele oricarei caracteristici a oamenilor se aflat ceva, asta nu inseamna ca suntem scuzati. Si apoi, tu ma acuzi pe mine de acele lucruri, insa nu te gandesti ca poate as fi avut motive sa fac ce spui tu ca as fi facut. In schimb, copilaria are scuze si trebuie protejata pentru ca pastreaza inocenta. Si nu e vina nimanui ca "acea fiinta nu se apara", viata nu iarta pe nimeni...
      Copiii sufera mult pentru ca sunt naivi. Si daca sunt capabili de iubire, ar trebui sa fie destul de maturi sa o si gestioneze, nu crezi? Dupa cum spuneam, viata nu iarta pe nimeni, nu poti iubi pe termen nedeterminat... candva, cumva, totul se sfarseste.
      Ca te-ai lasat sau nu impresionata de cuvinte, este strict problema ta. Fiecare interpreteaza cum doreste, dar te-as ruga sa ai grija la tonul afirmatiilor tale si daca nu reusesti, sa le pastrezi pentru tine, nu sa le publici in speranta ca vei starni antipatii comune cu ceea ce afirmi tu.
      Nu stiu daca eu as face ceea ce crezi tu ca am facut, pentru ca eu nu vad iubirea asa cum o vezi tu sau asa cum este descrisa acolo. Era un simplu avertisment pentru cei interesati, nicidecum o suma de reprosuri pentru cineva care mi-a facut mie personal ceva. Daca am reprosuri de facut, le fac cui le merita. Si stai tu linistita, sunt mult mai constient de propriile greseli decat iti imaginezi.
      Daca altii adora defectele cuiva, de ce acea persoana incearca sa si le corecteze si mai ales de ce isi doreste sa fie iubita de cei care nu ii aprecieaza defectele?
      Eu nu am vrut sa schimb pe nimeni, cu atat mai mult pe o ea care nu stiu cat de mult se poate schimba, din ce ai descris tu aici. Si nu cred ca ar mai trebui sa faci pe avocatul diavolului, sincer.
      Am postat si comentariul tau pentru ca nu imi face nicio placere sa il vad pe blogul meu, atat timp cat nu ai inteles ce am scris si ai interpretat cum ai dorit. Tocmai de aceea te rog inca o data sa iti pastrezi astfel de pareri pentru tine si sa incerci sa le expui altora pe cele cat de cat obiective. Multumesc :)

      Delete
    2. Hm , ma amuza toate chestiile astea . Nu am facut deloc pe avocatul , ca sa fii avocat trebuie sa existe prima oara o victima iar eu nu am aparat nicio victima, in niciun caz pe diavol :]]] , eu m-am referit strict la postare din punctul de vedere al unui simplu cititor , nu conteaza cine ar fii scris postarea aia , as fii crezut acelasi lucru . " Eu nu incerc sa schimb pe nimeni pentru ca momentan nu iubesc , nu stiu ce ti-a lasat aceasta impresie . " Impresia mi-a lasat-o bineinteles postarea , nu mai retin cu exactitate randul dar stiu ca ai scris la un momentdat ceva de genul " degeaba incerci sa repari greselile , mereu le repeti " , se vedea clar ca tu acolo ti-ai dorit schimbarea iar cand persoana nu a reusit ai fost evident dezamagit , nu stiu daca iubesti si nici nu ma intereseaza insa in postarea respectiva te adresai , sau ma rog , te gandeai la o persoana pe care asa cum ai zis, ai iubit-o sau o iubesti deci evident si eu am privit tot ca un fel de martor la o iubire , fie ea si in trecut . Ai spus " copiii sufera mai mult pt ca sunt naivi. Si daca sunt capabili de iubire , ar trebui sa fie destul de maturi sa o si gestioneze , nu crezi ? " . Nu , nu cred pentru ca daca tu ai avut norocul sau ghinionul sa dai peste o persoana care era la inceput de drum in capitolul dragoste era evident ca persoana aia nu stia anumite lucruri si tocmai de aceea trebuie sa fim intotdeauna rabdatori cu cei care abia experimenteaza iubirea si evident sa incercam sa nu ii ranim , pentru ca , copii fiind sunt sinceri si foarte usor de ranit . Oricum , nu cred ca dragostea e ceva ce se invata ci ceva ce se simte deci de aceea trebuie sa ne simtim. Din nou , ai zis ca nu poti iubi pe termen nedeterminat , adevarul este ca nu iubim deloc in adevaratul sens al cuvantului , cred ca iubirea e ceva mult mai departe de capacitatea de intelegere a oamenilor , ceva mult mai suprem , dar asta fiind alta discutie n-are rost comentariul . Nu te simti vinovat cu nimic , nu am batut deloc apropoul ca ar trebui sa te simti vinovat , asta tine de fiecare persoana in parte , ceea ce am spus eu este ca in postarea ta se observa desigur cum tu practic acuzi o persoana pentru ca nu s-a inaltat la standardele tale , ca s-o luam direct, si practic eu asta am comentat , faptul ca tu ai scris dintr-un punct de vedere " al perfectului " facandu-ma pe mine sa inteleg ca persoana respectiva este cu multe nivele mai jos de tine , atat intelectual cat si moral .
      Si acum , daca spui ca eu te-am inteles gresit poti fii sigur ca si tu ai inteles gresit comentariul meu , nu incerc sa starnesc nimic , nici sa imi fac " dusmani " , nici sa ma cert sau sa atrag atentia sau mai stiu eu chestii , ti-ai dat aprobarea ca pe blogul tau sa se poata posta comentarii deci ma gandesc ca am avut tot dreptul asta , afirmatiile mele au fost strict despre postare si nu am folosit dupa parerea mea cuvinte care sa-ti creeze o asemenea neplacere , dar desigur ca atunci cand o persoana spune ceea ce nu ne convine devenim noi victimele , in concluzie , ofensarea nu e la mine , eu una sunt indiferenta fata de ceea ce crezi sau simti tu , comentariul a fost doar pentru ca am citit o postare care mi-a atras atentia .
      "Daca altii adora defectele cuiva, de ce acea persoana incearca sa si le corecteze si mai ales de ce isi doreste sa fie iubita de cei care nu ii aprecieaza defectele?"
      Pentru ca evident iubeste acea persoana si nu o sa vada defectele respectivului , ci o sa le vada pe ale ei crezand ca e vina ei ca lucrurile nu merg intr-o anume linie , incearca sa le corecteze pentru ca probabil pe moment nu vede lucrurile din punctul de vedere al unui om care nu e indragostit , sa zic asa .
      Multumesc si eu . :)

      Delete
    3. Eu mi-am sustinut punctul de vedere... fiecare crede ce vrea in rest, dar raman la parerea ca faci niste afirmatii mult prea personale si agresive pentru niste comentarii de blog. Nu ma cunosti si nu ai niciun drept sa iti dai cu parerea despre mine doar pentru ca ai citit un articol scris de mine. Trebuia sa citesti mai multe si sa te convingi ca ai dreptul sa spui ca incerc sa schimb oamenii sau ca le vad doar defectele, fara sa le admit pe ale mele. Atat trebuia. Daca tot suntem obiectivi, sa fim pana la capat, ok?

      Delete
    4. Da , asa sunt eu , mai "agresiva" cateodata . :)
      Ce te face sa crezi ca am citit doar un articol? Am citit si altele doar ca nu comentez decat la anumite lucruri .
      Da , suntem obiectivi pana la capat.

      Delete
    5. Continui sa interpretezi gresit ceea ce spun. Repet, nu ma cunosti si nu ai niciun drept sa iti dai cu parerea despre mine doar pentru ca ai citit un articol despre mine. Comentariul tau asta face, expune idei despre mine pe baza a ceea ce ai crezut tu ca ai citit. Si stiu ca ai citit si alte articole, nu voiam sa le comentezi, ci sa le intelegi. Ideea era ca dintr-un singur articol nu ai cum sa deduci cum este cel care le scrie. Nu cred ca esti "agresiva", cred ca esti frustrata, iar daca asta te face sa iei totul atat de personal, poate ar fi cazul sa cauti ajutor specializat. Eu nu m-am apucat sa iti comentez tie blogul dupa cum cred eu si sa imi dau cu parerea despre tine pentru ca ai scris nu stiu ce. Asa ca nu, nu suntem obiectivi pana la capat. Iar cu acestea mi-am incheiat pledoaria, e clar ca nu am cu cine sa ma inteleg, insa am vrut sa imi sustin punctul meu de vedere, asa cum l-ai sustinut si tu pe al tau. Multumesc.

      Delete
    6. Nu am nevoie de ajutor specializat din pacate , zic din pacate pentru ca asa ar fi fost mai usor din unele puncte de vedere. Poti sa comentezi ce vrei si despre ce vrei , stai linistit ca nu-s frustrata . :) Oricum , e cazul sa incheiam pentru ca clar chestia asta nu are un final.

      Delete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu