Sunday 9 June 2013

9 Iunie , mami .

   Mami , vreau sa-ti spun ca mi-e dor de tine..
Da , te vad in fiecare zi si cu toate astea imi lipsesti , imi e dor de copilarie cand stateam toata ziua in bratele tale , cand ne jucam , cand iti povesteam despre anumiti baieti , cand nu era asa..
Azi e ziua ta , a 37-a zi de nastere ..
In capul meu , totul este formulat , dar cuvintele nu se potrivesc , pentru ca mami , mi-as dori sa-ti spun deseori ca te iubesc , mi-as dori sa iau o ceasca de ciocolata calda , tu una de cafea si sa-ti povestesc despre dobitocul de D. , sa-ti povestesc despre Pafi , sa-ti povestesc despre complexele mele de inferioritate , despre lupta mea cu matematica , despre cat de mult incerc sa nu judec oamenii , mai ales pe tine si tati , despre cat de confuza sunt si cat de mult incerc sa-mi pastrez calmul..
As vrea sa-ti spun mami ca ma doare mult cand te vad ca plangi , regret ca te-am fortat sa stai cu tata , regret ca nu-l iubesti si ca nu te iubeste.
Stiu ca ai o zi grea , stiu ca-ti urasti viata si ca acum tot ce-ai vrea ar fi sa mergi intr-o padure si sa urli , stiu ca nu ti-a zis la multi ani , ca va certati..
Stiu ca tu crezi poate ca nu te iubesc , si eu cred asta cateodata..
Mami , imi pare rau ca sunt zile in care ma simt in plus , ca regret deseori ca m-am nascut , ca mi-am dorit de multe ori o alta mama , ca te-am urat pentru greselile alea , ca sunt zile in care nu vreau sa te vad , ca pur si simplu n-am chef , ca nu mai vreau sa-ti vorbesc , sau ca nu mai pot.. Ca am fost furioasa ca n-ai vrut sa-mi iei rochia aia , ca am fost invidioasa pe ea fiindca mama ei e super tare , ca deseori pur si simplu nu te mai voiam ...Mama , imi pare rau pentru tot.
Si stii ce mai regret ? 
Regret faptul ca tu nu ma mai cunosti , regret faptul ca nu stii ca am crescut , ca pot sa gandesc..regret ca nu imi zici niciodata ce te doare , ca deseori vreau sa te intreb tot ce stiu deja , vreau sa te intreb numai pentru ca vreau sa vezi ca-ti sunt alaturi , vreau sa-mi spui ce greu e sa fi femeie , vreau sa stii ca din ce cresc te inteleg tot mai mult , ca am inteles de ce l-ai inselat pe tata , ca cred ca te-am iertat , ca nu , nu spun ca n-a fost o greseala , spun ca cateodata greselile merita facute...
Stiu ca crezi ca-l iubesc mai mult pe tata , si eu am crezut , nu e asta , doar ca cu tata am facut mai totul pana acum si m-am obisnuit asa , dar nu-i tin partea.. Adevarul e ca voi sunteti minunati , dar nu impreuna..
Si m-am gandit azi , ca nu ti-am zis niciodata ca te iubesc , ca n-am putut ... si mi-e frica ca in curand   o sa fie prea tarziu , dar mama simt ca cineva ma strange de gat cand incerc sa-ti spun , cred ca cateodata iubim atat de mult pe cineva incat nu putem sa-i spunem...
Am irosit " te iubesc-ul " pe multi oameni care nu meritau , si chiar daca-i iubeau nu meritau sa auda , dar mama tu meriti si nu pot ..
Si stii ce iubesc cel mai mult ? Iubesc faptul ca intr-o zi , daca o sa vreau sa-ti dau sa citesti acest blog , acest jurnal , nu mi-ar fii frica , pe cand de tata mi-ar fi .. Caci el ar lua-o razna , tu m-ai intelege , stiu asta , stiu ca pot sa-ti spun de D. si ca indiferent cate griji o sa-ti faci , ca o sa ma certi sau nu , stiu ca o sa intelegi...
De multe ori vreau sa-ti povestesc , si azi am vrut , si nu doar atat , as vrea sa-ti spun mama ca te iubesc , sa-ti spun ca-ti sunt vesnic datoare ca te-ai chinuit sa ma nasti , ca m-ai ingrijit atata vreme si multe alte lucruri ...
Nu sunt in stare sa te ajut , sa te fac fericita...Ma bucur de zilele pe care le mai am inainte de examen , caci daca voi lua note mici te vei supara , vei plange , nu-mi vei vorbi , din mandria ta de mama dezamagita nu de altceva , caci esti singura...si imi pare rau , dar nu stiu mama ce sa fac...Nu stiu...
Sper din toata inima mea sa ma auda Dumnezeu , sa reusesc tot ce-mi propun in viata , sa iau nenorocirile alea de examene cu note mari , nu pentru mine , pentru voi , pentru tine...
Caci mama , nu sunt un copil prea bun , trebuia sa ma lupt mai mult , sa muncesc mai mult ca sa-mi dovedesc iubirea , chiar daca nu stii..tot ce-am facut a fost pentru voi.
La multi ani mami ! 
Copilul tau ascuns.

9 comments:

  1. e chiar foarte frumos tot ce ai spus si daca mama ta ar citi,fi sigura ca ar fi mandra de tinee:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca ti-a placut...Ei bine , niciodata sa nu spui niciodata.

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. cat de superbb :(:(. Chiar ma aatins la inimiorica aceastta postare... Chiar mi-am adus aminte si eu de parintii mei .. :(:( Si la mine e cam la fel ca si la tine .... Doar ca mai lipsesc anumite detaliii .... !!!! :(. La multi ani pentru mamii tau :*. Sa ti-o tina dumnezeu cat mai mult alaturi de tine , pentru ca meriti asta :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos! Iti apreciez comentariul si da , Dumnezeu sa ne tina parintii langa noi cat mai mult !

      Delete
  4. Postarea ta este un amalgam de stari! Nu ma pot rezuma doar la una singura, fiindca nu se poate, insa te apreciez foarte mult pentru ceea ce scrii, pentru ceea ce simti, pentru ceea ce gandesti, pentru ceea ce esti!

    Ii urez LA MULTI ANI, mamei tale! multa sanatate, sa fie fericita si in aceasta viata sa aiba parte de tot ce este mai bun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa ne-ajute Dumnezeu pe toti . Poate ca a transmis asa de mult fiindca si eu simt atat de multe , si fiind o ocazie speciala...ma bucur ca am reusit sa transmit ceva.
      Si eu te apreciez si multumesc mult pentru comentariu ! >:D<

      Delete
  5. Te-ai exprimat perfect, m-am regasit printre versurile tale .... incearca sa te apropi iar de ea stiu cum e ... e chiar greu dar incearca

    ReplyDelete
  6. M-ai emotionat asa de tare cu postarea asta, nu ma asteptam, nu ma emotionez usor, dar, uite, mi-ai zdruncinat destul de tare coarda sensibila. Vroiam sa stii ca am de gand sa te citesc in continuare, pentru ca-mi place. Sper ca Dumnezeu sa-ti dea puterea de care ai nevoie sa lupti cu oamenii si cu actiunile lor, in general... Ai grija de tine.

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu