Friday 6 December 2013

Fericire de iarna.

   Fericirea.
Fericirea ar putea insemna orice , oricand . Fericirea poate fi inchisa intr-o cusca cu amintiri , cu secunde , minute , ore si zile care au trecut . Care nu mai sunt . 
Uneori , fericirea poate sa evadeze sub forma unor lucruri mici , banale , care vin in viata ta atunci cand nu te astepti , aparent fara motiv . Fericirea nu stie sa faca programare.
Daca cineva m-ar intreba ce e fericirea , n-as stii sa-i raspund pentru ca fericirea nu e mereu aceeasi , fericirea este totul si nimic in acelasi timp , este felul in care sufletul prinde aripi fara ca tu sa poti controla asta , fara sa realizezi de fapt motivul pentru care simti ceea ce numim fericire.
Daca m-ai intreba ce e fericirea si ti-as spune ca fericirea e felul in care puteam sa cuprind cu ochiii toate acele podoabe capilare  de toate culorile , felurile , marimile , m-ai crede ? Daca ti-as spune ca fericirea este atunci cand , deasupra acelor capusoare plapande , micute de copii care de fapt sunt mai mari ca mine stralucesc beculete intr-un bradut de pe dulap , stramb si impodobit sarac ? Iar tot acest tablou este completat de colinde si o carte in mainile mele . 
" - Nu toate lucrurile pot fi explicate in cuvinte. 
   - La Oxford m-au invatat ca lucrurile care nu pot fi explicate in cuvinte , nu pot fi explicate in niciun fel . "  Citesc .
In acel moment , simteam ca visez , era linistea dintr-un liceu batran , colinde , carti si oameni . Oameni pe care nu pot sa spun ca-i iubesc , pe multi dintre ei nici macar nu-i plac iar pe cativa nici macar nu-i suport , dar pe care sper ca-i voi iubi vreodata , si desi doar pe ei ii vedeam , ma gandeam la oamenii pe care chiar ii iubesc , as fi vrut sa fie langa mine si fizic , dar stiu ca sufleteste eu am fost cu ei.
Cred ca in acel moment , nimeni n-a fost mai fericit ca mine . O fericire muta , absurda , nespusa.
Am primit ciocolata , am comandat pizza cu restul tarcului , pentru prima oara in viata mea de liceu si i-am cumparat cele mai frumoase flori pe care le-am vazut vreodata mamei , pentru ca azi e ziua ei si am vazut-o cu adevarat incantata si mi-as dori sa am bani sa-i fac mai des surprize.
Si da , viata mea nu e perfecta . Dar care viata e ? 
Poate ca n-am ce imi doresc , nici macar jumate , poate ca nu ma iubesc toti oamenii pe care-i iubesc si poate am pierdut multe lucruri in ultima vreme , dar iarna , lucruri frumoase se pot intampla.
Iar aceasta este  fericirea . 
Ascunsa . 

2 comments:

  1. Iubesc postarea asta. E atât de pură! Decembrie chiar face minuni, văd. :)
    Nu sunt supărată pe tine și nu te-am uitat. Doar că tot rămân fără timp sau creier.
    Asta e tot.

    ReplyDelete
  2. Hey, ai o leapsa si de la mine, chiar daca am vazut ca ai mai facut-o :o3 :
    http://innocent-monster.blogspot.ro/2013/12/leapsa.html

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu