Monday 25 February 2013

Tatal nostru .

 L-am cunoscut intr-o luna de vara , pentru prima oara , in bratele nasilor mei , in sfanta lui casa . 
Nu stiam cum sa-l intampin , nu-mi amintesc chipul lui , nu stiam cine m-a dus acolo si de ce trebuie eu sa suport apa pe ochi si peste tot...nu suport apa in ochi , dar am crescut si am invatat ce rol aveau toate acele lucruri . 
Peretele galben al sufrageriei era candva albastru si gazduia ceva ce credeam ca e tablou pe atunci , cu chipul unei persoane nefamiliare mie . Ma uitam deseori la El , imi atragea atentia , dar nu stiam ce rol are ..  am crescut si am inteles si asta. 
Asa au mai trecut zilele , parintii mei nu mi-au vorbit niciodata despre El , nu stiu de ce , dar , cu cat eram mai mare , cu atat bunica imi vorbea si mai mult si mai mult despre Tata . Un alt tata , locuia printre nori , era cel mai bun , cel mai iubitor si cel mai grijuliu . 
Mi-a placut intotdeauna sa privesc spre cer , ma rataceam , nu ma uitam pe unde merg , stateam cu ochiii pe imensitatea albastra tot timpul , speram sa-l zaresc pe El , mereu am cautat norul cel mai mare , mereu mi-am imaginat ca acolo este un scaun de rege , pe care El sta cu un toiag auriu in mana si cu vesminte albe . La dreapta lui era un scaun mai micut pentru Domnul Iisus , iar in stanga un scaun pentru Sfanta Fecioara . Ceva mai incolo , sub forma de stea era Duhul Sfant , iar peste tot imprejur , ingeri si sfinti . 
Desi l-am cautat cu ochii , nu l-am gasit , am crezut ca cel ce purta numele de Dumnezeu e invizibil , am crescut si am renuntat incet - incet la aceasta idee . 
Am invatat apoi despre univers , despre luna si soare , stele si toate acele planete vazute doar in poze , mi-am spus : " Dumnezeu poate sa se plimbe peste tot , sa fie oriunde , nu pot sa-l vad pe nori " , cu toate astea , am privit mereu in sus .
Eram tot in clasele primare , stiam deja de El , vizitam aproape zilnic biserica dupa scoala , pupam icoanele si luam agheazma deseori , eram cu mai multi colegi , erau rugaciuni mici dar foarte importante . Oamenii mari credeau ca noi ne jucam , si noi credeam asta la un moment dat , dar cumva , copii fiind eram atrasi de biserica . 
Cu tipul am vizitat-o din ce in ce mai rar , nu ma mai rugam aproape deloc si-mi aminteam de El doar cand mergeam la bunica sau la orele de religie . Aparuse prima mea dragoste , sentimente inofensive dar foarte puternice pe vremea aia , incepusem sa gandesc diverse lucruri ... cresteam , ma transformam intr-un robot malefic menit sa distruga lumea . Glumesc , cred ca pe atunci incepea procesul de maturizare , nu ma mai jucam cu papusile , deja incepusem sa scriu rapid pe tastele de la calculator .
Si asa , a trecut un timp , pana in primavara 2011 . 
Eram suparata , tot din cauza "dragostei" pe care i-o purtam lui M .. El placea pe alta/altele asa ca am venit plangand de la scoala . Tin minte perfect acea zi , mai putin data . 
Am intrat val-vartej in casa , nu m-am descaltat , nu mi-am dat geanta jos , m-am dus direct la icoana din camera mea ,stateam in genunchi si l-am rugat pe El ceva , iar la randul meu am facut o promisiune . 
Atunci am inceput sa-l cunosc , sa citesc carti , sa il caut , sa il gasesc . Am mai primit si ajutor din cand in cand , am vazut ca e pe bune toata treaba , si de atunci am ramas cu El  si sper din toata inima sa ramana asa . 
Au fost si momente grele , cand internetul m-a "ajutat" sa descopar cuvantul "ateu" si sa ma despart cumva de El , dar am cautat ajutor si El m-a lasat sa gasesc , si asa , am trecut si peste asta . Desigur ca am mai gresit , ca m-am mai indepartat , dar slava Lui sunt inca aici pentru si cu El . 
Nu cred ca a fost un moment in care El sa ma lase , mi-a dat lectii , m-a invatat , mi-a fost mereu prieten , parinte si tot ce inseamna binecuvantare . 
M-a facut sa intalnesc diferiti oameni , mi-a ajutat familia , m-a ajutat cu scoala si desi cateodata nu merit..sper ca El sa nu se supere , sper ca El sa ma ajute in continuare . 
Mi-e mila de sufletele care inca nu l-au gasit , sunt binecuvantata ca eu cred in El , ca El crede in mine , ma inspaimanta gandul ca eu as putea sa plec de langa El , ca eu as fi putut sa nu-l gasesc , as fi fost cu adevarat nefericita . 
Ma mai supar cateodata , dar Tata e aici mereu . Gresesc deseori , caci ma plang , ca nu realizez cat de putine au altii si cat de multe am eu, sunt incapatanata , nu am suficienta incredere in El dar orice ar fii , regret greselile de care sunt constienta , si iti multumesc tie Tata , pentru toata viata mea . 
"Dumnezeu a dat , Dumnezeu a luat ! " 
"Nimeni nu poate cunoaste iubirea lui Dumnezeu daca nu-l invata Duhul Sfant ! " 
"Iisus : N-am venit sa pierd , ci sa mantuiesc . " 
"Iubiti-va unii pe altii si veti fii ucenicii Mei ! " 
"Poruncile lui Dumnezeu nu sunt grele , sunt usoare datorita iubirii ! " 
"Suferinta e ca nu ne iubim fratele! " 
"Cu cat e mai mare dragostea cu atat mai mare e suferinta sufletului."
"Iubirea vine din iertare." 
P.s : 100 de postari . 

                                                                                                                          Ascunsa.

12 comments:

  1. Mă bucur că ai o relație așa frumoasă cu Dumnezeu.
    încrede-te în El și El îți va purta mereu de grijă!
    Felicitări pentru postări!

    ReplyDelete
  2. Ma bucur ca esti intr-o armonie perfecta cu tine si ai o relatie stransa cu Dumnezeu.

    Pupici :*

    ReplyDelete
  3. Ma bucur ca crezi in Dumnezeu, ma bucur ca mai sunt oameni care nu au incetat sa creada.El este mereu alaturi de noi. Chiar daca nu il vedem, El este pretutindeni, caci simtim marea Lui iubire.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu ma bucur mult ca e aici pentru noi toti si ca mai sunt oameni care cred.
      Multumesc ! :*

      Delete
  4. Am fost mai putin norocos, am avut sansa sa-l vad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai avut sansa ? Si de ce e asta nenoroc ?

      Delete
  5. waw! ce... frumos. nu am mai vazut/ citit/ cunoscut/ ceva de genu o ... asa armonie/ relatie cu Dumnezeu. Este chiar frumos si inaltator. Ma bucur pentru tine. :)
    Poate, cine stie, cu articolul asta ai putea chiar sa aduci cateva suflete pe calea cea dreapta. ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waw , m-as simti cu adevarat onorata daca s-ar intampla asta , sa particip si eu la apropierea oamenilor de El macar putin .
      Ma bucur ca ti-a placut ! :3

      Delete
  6. Pot spune ca nu am mai citit o postare atat de frumoasa care sa-mi transmita atatea emotii de mult timp...
    Si mi-a placut foarte mult acest rand :"Ma mai supar cateodata , dar Tata e aici mereu" . Tin sa iti multumesc pentru aceste cuvinte, pentru ca mi-ai reamintit un lucru important, Tata e aici cu mine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu iti multumesc , ma umpleti de bine cu comentariile tale si ma bucur ca am reusit sa transmit ceva !
      Ai grija de tine ! >;d<

      Delete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu