Sunday 2 December 2012

Minciuni ( I ) .

  M-a mintit .
  D. m-a mintit .
  Ma rog..suna cam prea melodramatic , e o minciuna atat de mica si de inofensiva incat nici nu o pot sa o denumesc minciuna .
  E o minciuna de genul : " -Ce-ai mancat aseara ? 
                                        -Ardei umplut ! " 
  Si defapt tu ai mancat sarmale..
  Daca v-ar minti cineva asa cum am aratat eu mai sus , nu vi s-ar parea ciudat ? Mie da , ce imi sunt sarmalele , ce-mi sunt ardeii , practic , o minciuna fara sens..din punctul nostru de vedere . Ma rog , ala e doar un exemplu , lucrurile au stat asa defapt :
  Acum o saptamana sau doua , vorbeam cu Pafi si ii spuneam cat de frumoasa e Georgiana ( daca nu va mai amintiti , tipa pe care o simpatizeaza D. ) si cum am plans cand am vazut-o si tot asa ...Apoi..
  Pafi : Ti-a dat facebook-ul ei ? 
  Eu   : Da .. si a trebuit sa-i dau cerere de prietenie ca nu ma lasa sa-i vad toate pozele , a si acceptat-o .. 
  Pafi : Ia da-mi si mie sa o vad !
  Ii dau eu facebook-ul si Pafi imi zice ca nu-l lasa sa vada toate pozele dar din poza de profil nu-i cine stie ce ..
  Si aici , mi se aprinde mie beculetul . Realizez cu D. mi-a zis ca s-a uitat la pozele ei de cateva ori , si are doua sute si ceva..Si ma gandeam : " Hm..cum se face ca pe noi nu ne-a lasat sa ii vedem pozele , dar pe el , care nu are fb., l-a lasat ... " 
  Cand l-am cunoscut pe D. nu avea facebook , dar era ceva logic ca trebuie sa aiba ca sa poata vedea toate pozele , l-am cautat si preacunoscutul facebook nici nu mi-a dat ragaz sa-mi umplu plamanii cu aer ca l-am si gasit . Se inscrisese pe facebook foarte curand , adica in noiembrie , cu o saptamana inainte de discutia mea cu Pafi , poate si mai devreme . Ok , am inteles , nu m-a anuntat ca si-a facut fb . , lucru firesc , nici eu nu cred ca as fi facut-o , nu i-am dat invitatie de prietenie ca doar na , nu pot fi asa proasta , si mi-am vazut mai departe de treaba mea .
  Aseara , i-am aratat acest text care era postat pe facebook : "Daca pe 13 ianuarie 2013 , facebook-ul se va inchide , ce ne vom face ?! De unde vom mai stii noi cand ploua/ninge/bate vantul , e cutremur , ca prietenasii nostrii si-au luat iphone , samsung s3 sau alte cacaturi , ca X si Y se iubesc pana peste cap , ca la TV a inceput Pariu cu Viata sau alta emisiune de tot cacatu' , ca maine e luni sau alta zi din saptamana ? Cum vom afla noi toate astea ? "

Apoi am comentat putin pe tema asta , si iata , momentul mult asteptat :
" - Aa , tu nu ai facebook , nu ? 
  -Nu . :)) " 

Deci de ce ?!?!?! De ce sa ma minta cu ceva atat de penibil ? Nu e ca si cum m-a afectat , adica am fost mintita serios la viata mea , de persoane mult mai importante de cat el la momentul acela , am suferit datorita minciunilor si poate de aceea le urasc asa mult , dar ceea ce ma nelinisteste este ca persoanele care m-au mintit  au facut-o cu un motiv bine definit in creierasii mei , m-am pus in locul lor si mi-am dat seama ca poate si eu as fi mintit , dar asta , asta e o minciuna pe care nu o pot explica .. Cu ce l-ar deranja pe el sa stiu eu ca are facebook ? Sau cu ce crede el ca m-ar deranja pe mine ca are el facebook ?
Maniaca nu cred ca is , sa-l urmaresc cat e soarele sau luna pe cer , oricum stiu ca si-a facut facebook doar ca sa ii vada pozele Georgianei , dar chiar si asa , nu ma priveste .
Pe bune..ce pacat ca nu pot sa citesc in stele gandurile lui ..
Banuiesc ca are un motiv pentru care ma mintit , adica nu e ca si cum a uitat brus , ca prin magie ca are facebook sau ceva..
Un lucru stiu , oamenii mint cu un scop . Si eu am mintit ca mi-am facut tema ca sa nu ma bata mama la cap toata ziua sa mi-o fac , ei bine , aveam un scop , am mintit si mai rau de atat , e firesc , dar el , ce scop poate fi in spatele acestei minciuni ... ?

Deci spuneti voi..dragi norisori veseli care ma cititi ? De ce m-ar mintii cineva cu un subiect asa de ridicol..De ce D. ? De ce pe mine ?  Cat as vrea sa stiu .. grea boala si curiozitatea asta ..

9 comments:

  1. Asa cum si spus si tu: Unii oameni mint cu un scop.In spatele contului lui de facebook sta doar un singur scop: sa vada DOAR pozele Georgianei si subliniez cuvantul ,,DOAR"!
    Sau mai exista si a doua varianta: Stim cu totii de existenta persoanelor care mint la orice vorba.Tu ai descoperit aceasta minciuna dar de unde stii daca in toata aceasta perioada de cand il cunosti ti-a spus numai adevarul? Eu cred ca sunt mai multe lucruri ascunse pe dedesubt si care trebuie aflate dar esti constienta ca singura metoda de a le afla este numai in cazul in care se da el singur de gol.

    Sa ai o saptamana minunata si succes la scoala :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da stiu , prin intermediul internetului este usor de mintit .. nu stiu ce sa zic , nu cred ca m-a mai mintit si daca a facut-o macar sa fi fost cu un scop.Dar asta e ce ma enerveaza pe mine , nu pot sa-mi dau seama ce rost are aceasta minciuna..

      Delete
  2. Girl :(, nu-i mai da atentie. Nici ei, nici lui nici nimanui. Eu sunt ,propabil ca multe fete, foarte dramatica, suferinda, plangacioasa si tot tacamul.Toate astea pentru ca ma subestimez. Si dupa cateva clipe de stare proasta ma uit in oglinda si vad ca nu am nici un motiv sa ma subestimez. Bine, am momente in care sunt o narcisista de nota 10, dar apreciez la mine calitati adevarate, ceea ce te sfatuiesc si pe tine.
    Nu-ti mai bate capu pentru toti si toate, si sa vezi ce viata frumoasa o sa ai 8->.

    Daca iti doresti cu adevarat sa-l cuceresti pe dansu, o vei facel. Scoate-ti asii din maneca.. trebuie sa fie ceva care sa-i atraga atentie. Nu te mai compara cu duduia in cauza. Tu esti tu, ea e ea. Nu trebuie sa fi "cea de-a doua fata" in viata lui. Unica sau deloc. Cu toate ca tie ti-ar fi mai bine cu un baiat care sa-ti fie aproape, nu la Bucuresti, daca iti doresti cu adevarat sigur va merge.

    DAR, daca el nu e interesat... serios, lasa-l in pace cu treburile lui, si tu cu ale tale. Lasa-l sa se spele cu aia pe cap si gata. Gandeste pozitiv.

    ReplyDelete
  3. Are el motivele lui personale... s-a fastacit si s-a gandit ca e mai bine sa minta. Sau poate ca minciuna i se parea mai simpla... poate credea ca ii vei cere socoteala cum ca nu te-a anuntat ca si-a facut FB. Sau poate ca nu are niciun motiv/ cine stie ce e in capul lor in ziua de azi :D

    ReplyDelete
  4. Uneori cand minte si iti dai seama,nu-l intreba,are motivele lui.

    ReplyDelete
  5. Nici eu nu suport minciuna, dar aşa cum ai spus-o şi tu, D. are un scop şi scopul e Georgiana :) (din punctul meu de vedere). Că şi eu voiam să-mi fac mai demult un cont de Facebook doar ca să caut pe cineva şi m-am răzgândit.
    Azi o minciună mică şi nevinovată, mâine altă minciună puţin mai mare... apoi alta, ajungând apoi să te mintă mai mereu (dar să sperăm că nu se va ajunge atât de departe cu minciuna).
    Sunt unele persoane care îţi inspiră încredere chiar dacă nu le-ai văzut niciodată ci doar ai discutat cu ele pe net şi sunt alte persoane care nu îţi inspiră încredere nici dacă le vezi zi de zi.
    Trebuie să te gândeşti bine dacă poţi avea încredere în D. ăsta... :)

    ReplyDelete
  6. nu stiu de ce, nu voi face presupuneri avand in vedere faptul ca e prima data cand te vizitez...dar iti inteleg starea, inteleg ce te deranjeaza...nu degeaba se zice ca buturuga mica rastoarna carul mare (adaptand zicala acestui context)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E adevarat , ai spus bine ceea ce ai zis . Ma bucur ca ai inceput sa ma vizitezi , te astept oricand! :*

      Delete
  7. De la minciuni din astea se strică toată relaţia (indiferent de ce natură e ea, prietenie sau iubire). Eu am tras concluzia că minciunile mici rănesc mai mutl decât minciunile mari. Poţi să minţi pe cineva spunându-i un lucru mărunt, dar care nu-i adevărat. Tot continui să-i spui minciuni mici, continui, continui şi într-un final, când persoana respectivă află de câte ori a fost minţită, rupe relatia şi-şi ia la revedere. Am trecut prin aşa ceva, aşa că i-am întors spatele persoanei respective. Acum stă într-un grup de... ''prienteni'' (aşa îi consideră ea). În acel grup am observat că se mint unii pe alţii, iar lor nu le pasă că le este încălcată onoare, totuşi. Doar ca lor le place stilul ăsta de viaţă, aşa că nu-i deranjează.
    Toată lumea care minte minte cu un motiv. Sau probabil că acest misterios ''D.'' te-a minţit din cauza unui moment de plictiseală. Îţi spun, mai bine lasă-l în pace. Într-o zi sigur vei uita de el, între timp cunoscând pe cineva mai bun. Mai bine dă-l uitării încă de pe acum, că de pierdut n-ai ce să pierzi.

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu