Tuesday, 18 December 2012

Copiii simt !

  Ma abat putin de la viata mea personala , si va scriu azi , desi as fi vrut sa scriu maine si despre ceva total diferit , dar .. cred ca asta trebuie scrisa ..
In familia mea au fost mult prieteni , petreceri si de-astea . Dar cu timpul , din motive bine intemeiate , au ramas doar cativa , si din astia cativa , foarte putini sunt prieteni . Sau nu prieteni , oameni buni sa zic asa..
Mereu i-am simtit pe ceilalti..mereu . Am fost rece si am incercat sa-i indepartez . Sunt copil inca , si mi-am dat seama ca cu cat esti mai mic cu atat ai un fel de sistem de aparare impotriva oamenilor falsi , sa fiu directa.
Si revenind ..
Tata-i electrician , a lucrat in afara cam cinci ani , ca electrician desigur . A revenit in tara iar aici nu e prea cunoscut , pentru ca e o meserie care cere asa ceva . Si tot tata , are din copilarie un " prieten " care tot asa e electrician . Si pe acest respectabil domn , de ce nu stiu , dar nu l-am placut si pace . Nu-mi place , mi un om atata de neplacut sufletului meu , de nu stiu ce sa mai fac. Cand ne intalnim , adica el vine des la noi ( si uita sa plece ) dar eu mereu ma feresc de figura lui , mereu imi zambeste si ma intreaba de scoala , dar e un zambet asa de fals ! 
Nu stiu , poate ca sute de oameni imi zambesc fals zilnic , si eu zambesc fals , toti o facem pentru a ascunde greutatile care ne macina , dar cu toate astea , cred ca zambetul meu fals nu ascunde rautate. Si omul asta are asa un zambet care de-a dreptul ma scarbeste ! Cateodata ma gandesc la zambetul lui si ma ingrozesc singura , nu-mi place deloc , chiar imi pare rau ca n-am mai mult tupeu sa le zic alor mei .Defapt , cred ca mamei i-am zis odata la nervi , dar nu mai tin minte. 
Asa si nenea asta , pe langa zambetul lui malefic si oribil , pe langa faptul ca mai barfeste , da dovada si de o nesimtire infioratoare . Mama i-a zis si de mai multe ori , nu odata , sa nu mai vina la noi . I-a zis verde in fata! ( Ce tare-i mama ! ) Pentru ca , el nu mai pleaca , pentru ca il face pe tata sa bea si pentru ca e de-a dreptul pisalog ! Imaginati-va , sa-ti spuna cineva sa nu mai calci in casa lui , si tu tot sa vii :| ! Asta-i tupeu nesimtit.
Iar ma lungesc dar n-am ce-i face . 
Si cum ziceam , tata electrician , a luat o lucrare cu respectivul zambet fals , sa-l numesc asa . Si vine tata in seara asta acasa si spune ca acolo unde lucreaza acum a disparut nu stiu ce priza sau chestie , si nu stiu de ce, ca nu eram atenta la conversatie , femeia aia il invinovateste pe el . Tata i-a zis ca daca crede neaparat ca a luat-o el , o sa i-o cumpere , dar i-a mai zis mamei ca el crede ca zambet fals a luat-o . Ca a vazut-o la el in masina si ca a zis ca-i place si nu stiu ce . Si pe langa multe alte lucruri rele facute noua , pe care acum nu mai stau sa le insir , tata crede ca zambet fals vrea  sa aiba tata o imagine proasta in fata oamenilor unde lucreaza . 
Acum..na , nu vreau sa judec si Dumnzeu sa ma ierte daca scriu cu pacat , dar unii oameni sunt de-a dreptul fara obraz ! Nu e vorba de priza aia , ca nu-i o masina sau ceva , e vorba de comportament si de falsitate . Stiam eu ca nu e bine sa stea pe langa noi . In concluzie , copiii simt...Si copiii mici , cum se face ca nu se apropie de toti oamenii ? Daca doi adulti ii dau aceleasi dulciuri intr-o zi de luni , cred ca copilul le va primi cu bucurie de la un singur adult..Dubios nu ? 
De ce doar eu am observat adevarata figura a acestui om ? Si sincer , cu cat trece timpul cu atat imi dau seama ca inca de cand il stiu am avut dreptate in privinta lui ! 
Cred ca va ramane un mister ... 
P.S : O sa incerc sa nu mai scriu asa de kilometric :o3 , scurt si la obiect ! Inceeerc ! 

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu