Monday 24 December 2012

Leapsa IV .

Draga mea Furelise mi-a dat o leapsa tare draguta .
Top 5 carti citite anul asta . <3

Pe locul 5 o sa plasez minunata serie Fetele Gallagher - Ally Carter .
Mi-a placut sa ma ratacesc in lumea lor misterioasa , mereu am fost pasionata de mistere si lucruri ascunse , se intelege , o ascunsa trage la chestii ascunse :)) . Intr-un final , vechile secrete au fost dezlegate de cele patru genii , dar niciodata nu stii ce se poate intampla in lumea lor aventuroasa. Si vreau sa mai adaug ca la teza la romana ne-a dat sa caracterizam un personaj si eu am caracterizat o fata Gallagher , si anume Cameron Morgan ( personaj principal ) , nu stiu de ce , alt personaj nu mi-a venit in minte , tot ce conteaza e ca am luat punctaj maxim .


Pe locul 4 o sa pun o carte veche dar foarte draga mie , Cele doua Diane - Alexander Dumas .
Evident , mama mi-a recomandat-o , am citit-o cu sufletul la gura si de multe ori cu lacrimi in ochi , finalul a fost unul cu adevarat dramatic si destul de neasteptat , este aratata iar puterea dragostei dar si rautatea oamenilor . 

Locul 3 il ocupa cu gratie o carte exceptionala , Portalul spre taramul Mirrorscape-Mike Wilks . 
Um..mi-a placut asaaaaa mult , abia astept sa vina vremea sa o recitesc . Aventura si magie ! Ce poate suna mai bine de atat ? 
Si cand citesti , ei bine , iti lucreaza imaginatia nu gluma ! Chiar dupa ce citisem un capitol in care apareau monstrii si tot felul de creaturi stranii , toata noaptea am alergat prin vise in acel taram fermecat . 

Pe locul 2 o sa asez cu multa incredere Dama cu Camelii-Alexander Dumas-Fiul . Chiar am scris despre sentimentele ce au dat navala in sufletul meu dupa terminarea acestei carti de-a dreptul exceptionala . Am plans si pe parcursul ei dar mai ales la final . Chiar m-am implicat in poveste si in trairile personajelor . Am invatat si anumite lucruri din cartea aceasta pe care sunt convinsa ca unii dintre voi au citit-o . 
“Aceasta femeie vadea ingenuitatea unui suflet feciorelnic. Viciul nu o pervertise inca. Mersul ei hotarat, talia mladioasa, narile trandafirii, usor rasfrante, ochii mari, adumbriti usor de cearcane, vadeau una din acele firi patimase, care raspandesc in jurul lor un parfum de voluptate ca si acele flaconase din Orient care, desi bine inchise, lasa sa se strecoare din ele aroma licorii”

Pe locul 1 o sa pun ultimele carti citite de mine , terminate chiar vineri seara , Fiica lui Mistral-Judith Krantz . 
Povestea a trei roscate , minunatii ale naturii , prinse in jocul dragostei dar legate permanent de unicul pictor Mistral . Am inteles aici , ca si in Dama cu Camelii ca pacatele pot fi spalate , chiar si in ultima clipa , ca atunci cand il cauti pe Domnul si te pocaiesti , nimic nu mai este imposibil . Lucru reprezentat prin arta . 

Ei bine dragii mei , uitati si top-ul cartilor mele . Desigur ca as putea scrie o vesnicie despre tot ce am invatat din ele , despre amprenta care si-au pus-o asupra mea si despre faptul ca nu as vrea sa le uit niciodata , dar sunt om si desigur ca le voi uita . Ceea ce conteaza sunt adevaratele clipe de fericire sau tristete pe care mi le-au oferit . Evadarea . Cartile sunt evadarea din lumea noastra imbaxita de praful rautatii si al tristetii . Cartile vechi sunt cumva preferatele mele , dar si cele noi sunt de apreciat . 
Deci...lectura placuta si craciun fericit in caz ca nu apuc sa va mai zic ! 
Leapsa pentru toata lumea !





7 comments:

  1. Am citit şi eu ,,Dama cu camelii" şi mi se pare foarte frumoasă,chiar îşi merita poziţia în acest top.Cât despre cartea de pe primul loc:nu am citit-o.Dar aş fi tentată pentru că am încredere în gusturile tale!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar ti-o recomand , este o carte exceptionala !
      Imbratisari ! >;D<

      Delete
  2. A,xce top dragut <3 Deci serios? Ai caracterizat-o pe Cammie la teza? :O Cat de tare! >:D<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da =)) Huh , am scris aproape doua pagini si imi venea sa mai scriu dar nu mai aveam timp , cred ca si profa a fost surprinsa :))

      Delete
  3. Ce drăguţ :3 O să iau şi eu leapşa asta :)

    ReplyDelete
  4. Eu cred ca 4 carti am citit tot anul:)

    ReplyDelete
  5. Sper ca n-am intarziat prea mult...ai un premiu de la mine: http://teorie-depre-lume.blogspot.ro/2012/12/blog-of-year-2012.html

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu