Tuesday 18 December 2012

Copiii simt !

  Ma abat putin de la viata mea personala , si va scriu azi , desi as fi vrut sa scriu maine si despre ceva total diferit , dar .. cred ca asta trebuie scrisa ..
In familia mea au fost mult prieteni , petreceri si de-astea . Dar cu timpul , din motive bine intemeiate , au ramas doar cativa , si din astia cativa , foarte putini sunt prieteni . Sau nu prieteni , oameni buni sa zic asa..
Mereu i-am simtit pe ceilalti..mereu . Am fost rece si am incercat sa-i indepartez . Sunt copil inca , si mi-am dat seama ca cu cat esti mai mic cu atat ai un fel de sistem de aparare impotriva oamenilor falsi , sa fiu directa.
Si revenind ..
Tata-i electrician , a lucrat in afara cam cinci ani , ca electrician desigur . A revenit in tara iar aici nu e prea cunoscut , pentru ca e o meserie care cere asa ceva . Si tot tata , are din copilarie un " prieten " care tot asa e electrician . Si pe acest respectabil domn , de ce nu stiu , dar nu l-am placut si pace . Nu-mi place , mi un om atata de neplacut sufletului meu , de nu stiu ce sa mai fac. Cand ne intalnim , adica el vine des la noi ( si uita sa plece ) dar eu mereu ma feresc de figura lui , mereu imi zambeste si ma intreaba de scoala , dar e un zambet asa de fals ! 
Nu stiu , poate ca sute de oameni imi zambesc fals zilnic , si eu zambesc fals , toti o facem pentru a ascunde greutatile care ne macina , dar cu toate astea , cred ca zambetul meu fals nu ascunde rautate. Si omul asta are asa un zambet care de-a dreptul ma scarbeste ! Cateodata ma gandesc la zambetul lui si ma ingrozesc singura , nu-mi place deloc , chiar imi pare rau ca n-am mai mult tupeu sa le zic alor mei .Defapt , cred ca mamei i-am zis odata la nervi , dar nu mai tin minte. 
Asa si nenea asta , pe langa zambetul lui malefic si oribil , pe langa faptul ca mai barfeste , da dovada si de o nesimtire infioratoare . Mama i-a zis si de mai multe ori , nu odata , sa nu mai vina la noi . I-a zis verde in fata! ( Ce tare-i mama ! ) Pentru ca , el nu mai pleaca , pentru ca il face pe tata sa bea si pentru ca e de-a dreptul pisalog ! Imaginati-va , sa-ti spuna cineva sa nu mai calci in casa lui , si tu tot sa vii :| ! Asta-i tupeu nesimtit.
Iar ma lungesc dar n-am ce-i face . 
Si cum ziceam , tata electrician , a luat o lucrare cu respectivul zambet fals , sa-l numesc asa . Si vine tata in seara asta acasa si spune ca acolo unde lucreaza acum a disparut nu stiu ce priza sau chestie , si nu stiu de ce, ca nu eram atenta la conversatie , femeia aia il invinovateste pe el . Tata i-a zis ca daca crede neaparat ca a luat-o el , o sa i-o cumpere , dar i-a mai zis mamei ca el crede ca zambet fals a luat-o . Ca a vazut-o la el in masina si ca a zis ca-i place si nu stiu ce . Si pe langa multe alte lucruri rele facute noua , pe care acum nu mai stau sa le insir , tata crede ca zambet fals vrea  sa aiba tata o imagine proasta in fata oamenilor unde lucreaza . 
Acum..na , nu vreau sa judec si Dumnzeu sa ma ierte daca scriu cu pacat , dar unii oameni sunt de-a dreptul fara obraz ! Nu e vorba de priza aia , ca nu-i o masina sau ceva , e vorba de comportament si de falsitate . Stiam eu ca nu e bine sa stea pe langa noi . In concluzie , copiii simt...Si copiii mici , cum se face ca nu se apropie de toti oamenii ? Daca doi adulti ii dau aceleasi dulciuri intr-o zi de luni , cred ca copilul le va primi cu bucurie de la un singur adult..Dubios nu ? 
De ce doar eu am observat adevarata figura a acestui om ? Si sincer , cu cat trece timpul cu atat imi dau seama ca inca de cand il stiu am avut dreptate in privinta lui ! 
Cred ca va ramane un mister ... 
P.S : O sa incerc sa nu mai scriu asa de kilometric :o3 , scurt si la obiect ! Inceeerc ! 

4 comments:

  1. Da, stiu cum este sa simti rautatea si falsitatea. Nu stiu, sunt unii oameni care-mi dau fiori, si incerc sa ii evit pe cat posibil. Postarile tale kilometrice, pe mine cel putin, nu ma deranjeaza :). Sper ca esti bine, si ca nu mai esti atat de trista >:D<

    ReplyDelete
  2. Copiii sunt cele mai sincere fiinţe de pe acest pământ.Şi sincer,eu cred că nu ar meerita să sufere în lumea aceasta falsă şi avară.

    ReplyDelete
  3. ''...si mi-am dat seama ca cu cat esti mai mic cu atat ai un fel de sistem de aparare impotriva oamenilor falsi...''
    Aşa e, ai dreptate. Când eşti mic diferenţa dintre oamenii buni şi oamenii răi e foarte vizibilă. Dar cu cât creşti, cu atât această barieră devine mai greu de zărit. Începi să te apropii de oameni cu care defapt n-ai nicio legătură, dar tu îi simţi apropiaţi. Iar când îţi dai seama că ''ei'' nu sunt cu adevărat prieteni, e deja târziu şi probabil ca nu mai poţi face prea multe.

    Din ce ai zis tu, reiese că şi mama ta e de aceaşi părere cu tine. Vorbiţi amândoua cu tatăl tău. Comunicarea e cea mai bună soluţie.

    Îmi plac postările tale kilometrice! ♥

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu