Sunday 11 November 2012

"Nu e corect !! "

   Intamplarea face ca la scoala de arte pe care o frecventez sa am o colega de tipul ala : bogata , prefacuta si fitoasa . Nu vreau sa par barfitoare sau poate..poate ca m-am inselat in privinta ei , dar in general nu cred pentru ca eu nu prea ma insel . 
" O cunosc " deja de un an jumate , pun intre ghilimele pentru ca dupa parerea mea , este greu sa cunosti o persoana de genul acesta , ma pot insela oricand . Si pana la urma , abia ma cunosc pe mine , nu pot sa afirm ca o cunosc . Si cum desenam eu asa , adanc ancoranta in gandurile mele de fata ascunsa  dar cu urechile inca prinse de realitate , din spatele meu mai la stanga aud vocea ei care-mi spune asa ceva : 
-Eu am o colega la scoala pe care o invidiez foarte mult ! (inca un lucru care imi confirma genul ei de persoana , si vrand sa-i fac jocul , continui . )
-De ce ? 
-Pai parintii ei ii cumpara tot ce vrea , are tableta , cel mai scump telefon , cele mai scumpe haine si nu face nimic ! Eu ca sa am toate astea trebuie sa " muncesc " ! ( Pentru ea e o munca sa vina la desen , spun asta fiindca acum ceva dati mi-a zis ca vine aici doar fiindca ii face placere mamei sale care ii face toate poftele daca vine la desen , dezgustator ! Ai mei ar putea sa-mi dea si luna de pe cer ca tot n-as face ceva ce nu-mi place. )
- Ea daca ia un sapte gata, moare maica-sa , dar eu iau noua-zece si tot nu-mi ia asa cel mai scump telefon ! 
- Si cu ce te incurca pe tine ? 
- Eee pai zic asa ca nu e corect ! 
- Maria ! Sunt copii care nu au ce sa manance si tu te plangi ca are altcineva nu stiu ce telefon si al tau e putin mai ieftin !
- Daaa , dar eu inconjurata de atata lux nu mai stau sa ma gandesc la asta ! 
Imi venea sa ma intorc si sa-i dau un dos de palma la rasfatata ! 
- Asa Maria , si cu ce iti incalzeste sufletul nu stiu ce telefon sau tableta ? 
- Pai il incalzeste , de exemplu la istorie am luat de pe telefon , pentru ca am net , un referat la test si asa mi-a incalzit sufletul cu un zece . Si ea , are atatea chestii si nu face nimic , chiar nu e corect . 
- Esti rea Maria . 
Ii adresez aceste 3 cuvinte fara sa ma uit la ea macar , iar apoi ma intorc brusc ca sa ii vad expresia penibila , cu ochii mici si gura usor deschisa , cu pensula tinuta in plictiseala in mana dreapta , arata ca in filmele alea cu fete ipocrite ! Surad usor si aud un fel de " Mnnn " .
Intra profa in sala si inceteaza acest fel de discutie , porneste alta dar nu atat de interesanta incat sa o scriu . Si stateam si ma gandeam . Ea zice ca nu e corect ! Dar copii din orfelinate , sau cei obligati sa cerseasca , sau cei care indura ierni in scari de bloc sau , sau , sauuuu . .. Pentru ei este corect nu ?! Ts..si ma gandeam , telefonul meu abia de mai functioneaza , nu am tableta si nici nu-i duc lipsa , nu-mi cumpar ceva nou de imbracat la fiecare sfarsit de saptamana si cu siguranta nu sunt recompensata pentru fiecare nota de zece . Si cu toate astea nu ma plang si nici nu invidiez pe nimeni . Si mno..sper ca nu par rautacioasa ,dar pe bune ! Nu mi se pare normal sa fi cumparat cu lucruri materiale..

12 comments:

  1. Nici nu este normal, ferească-mă sfântul să dau peste aşa ceva. o.o Şi telefonul meu e o rablă, se reporneşte de fiecare dată când deschind o aplicaţie mai mare. Laptop-ul la fel, îl am de multicel şi se reporneşte foarte des.
    Nu sunt răsplătită pentru note, pentru că le iau pentru mine şi pentru a avea o medie mare, pentru un viitor bun şi abia apoi pentru bucuria mamei. Atitudinea asta de fată fiţoasă mi se pare penibilă, fără sens şi absolut jenantă.

    ReplyDelete
  2. E bine să existe şi astfel de oameni. Ştii de ce? Pentru că e bine pentru tine.
    Se mai întâmplă să vrei (urgent sau nu) ceva de la o astfel de persoană. Nu e nevoie să te rogi, să tragi de persoana respectivă că să-ţi dea obiectul acela, trbeuie doar să-i dai ceva (care n-are prea multă importanţă pentru tine), sau să-i spui ceva ce vrea să afle, şi primeşti ce-ţi doreşti. Mi s-a întâmplat. Se numesc ''persoane care se pot cumpăra uşor''.

    ReplyDelete
  3. Cat de mult te apreciez,Alexandra! pentru toate aceste lucruri si pentru felul tau de a gandi. Ai perfecta dreptate. Din pacate exista si persoane pline de materialism in Romania...defapt cred cu tarie ca de astfel de persoane se va umple tara asta.

    Eu te felicit pentru tot ce faci, pentru notele pe care le iei si pentru persoana care esti!

    Te pup :* si iti doresc numai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase , si eu te apreciez pe tine! Ceea ce e cu adevarat tragic e ca acest materialism incepe de la varste foarte fragede..

      Delete
  4. Nici eu nu primesc recompense la fiecare nota de zece, nu am tableta, nici macar laptop, un calculator normal ..nu am viata perfecta, vreau sa schimb multe dar ma multumesc cu ce am chiar daca ma mai plang. Si cand ii aud pe unii: "vai, daca iau 10 imi da mama un milion" eu raman fara replica...

    ReplyDelete
  5. Vezi? chestiile astea nu aduc fericirea.. Daca nu ai avut si nici nu ti le-ar trebui, esti fericit, dar daca vrei sa le ai, la un moment dat le vei avea. Atunci nu vei fi fericit deoarece intre timp a aparut ceva mai modern si iar vei tanji de data asta dupa lucrurile cele moderne si tot asa. Cu cat ai mai mult, cu atat vrei mai mult (cu atat vei suferi mai mult si te vei intrista).
    Intelept este cel care se gandeste si se bucura de ceea ce are si nu de ceea ce nu are...

    ReplyDelete
  6. ...traigo
    ecos
    de
    la
    tarde
    callada
    en
    la
    mano
    y
    una
    vela
    de
    mi
    corazón
    para
    invitarte
    y
    darte
    este
    alma
    que
    viene
    para
    compartir
    contigo
    tu
    bello
    blog
    con
    un
    ramillete
    de
    oro
    y
    claveles
    dentro...


    desde mis
    HORAS ROTAS
    Y AULA DE PAZ


    COMPARTIENDO ILUSION


    CON saludos de la luna al
    reflejarse en el mar de la
    poesía...




    ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE LABERINTO ROJO LEYENDAS DE PASIÓN, BAILANDO CON LOBOS, THE ARTIST, TITANIC SIÉNTEME DE CRIADAS Y SEÑORAS, FLOR DE PASCUA ENEMIGOS PUBLICOS HÁLITO DESAYUNO CON DIAMANTES TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA,JEAN EYRE , TOQUE DE CANELA, STAR WARS,

    José
    Ramón...

    ReplyDelete
  7. cred ca in fiecare scoala exista o tipa din aia ;))

    ReplyDelete
  8. esti o fata extraodrinara, apreciez mult asta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu esti cea extraordinara ! Iti multumesc pentru comentarii :* !

      Delete
  9. Wow, aia chiar a fost super snobbish din partea ei... Dar am mai vazut astfel de figuri. :| Plina-i lumea de ele si nu stii cum tot apar, asa, ca melcii dupa ploaie.

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu