Friday 27 June 2014

Vara

   Cand holurile scolii erau inca pline de elevi obositi , entuziasmati , emotionati sau enervati , singurul gand ce-mi venea frecvent in minte era acela de a scrie , fix in prima zi de vacanta , impresiile pe care mi le-a lasat acest an . Bineinteles ca nu m-am tinut de promisiune , caci la urma urmei este vorba despre mine  , nu fac niciodata ce-mi propun si de aceea evit sa-mi fac planuri .
Deci da , n-am mai scris pentru ca nu am gasit ... nu stiu , momentul . Am avut impresia ca nu am nimic ce mi-as dori sa-mi amintesc legat de anul asta , ca nu am nimic ce sa merite insemnat aici , dar imi dau seama ca de cand tin acest jurnal , n-am invatat mare lucru despre ceea ce inseamna el cu adevarat . Nu e vorba doar de a tine minte , este vorba despre faptul ca scrisul ajuta oamenii sa-si pastreze... " umanitatea " ( influenta de la The Vampire Diaries ) . In ultimele luni am fost efectiv depresiva , de la plans pana la ideea ca indiferenta este cea mai buna n-a mai fost mult . S-au intamplat multe , am alungat de langa mine o gramada de oameni pe motivul ca daca nu m-au tratat cum consideram eu ca merit , nu aveau ce sa caute in viata mea . Am invatat sa nu-mi pese dar o data cu asta a venit si o viata lipsita de sensibilitate si sentimente .
M-am indepartat de tot ceea ce ma mai facea oarecum sa simt ceva... 
Nu am mai citit si in ultima vreme sa stau macar o ora cu o carte in mana a devenit aproape insuportabil , practic imi vine sa dorm , nu am mai scris , de desenat nici nu se pune problema , abia daca imi mai amintesc zilele in care eram practic innebunita dupa aceasta activitate . Nu am mai citit nici lucrurile scrise de ceilalti bloggeri si abia daca am mai stat pe tumblr. Iar cel mai rau  ,nu m-am mai rugat asa cum obisnuiam s-o fac candva.
De lucrurile acestea nu sunt mandra . Ideea este ca ... nu poti sa nu suferi atata timp cat iti pasa  de oameni , de viata , de tine , de Dumnezeu . Imi dau seama ca e bine sa suferi uneori , caci asta te face om , insa eu nu am mai acceptat ideea si am pierdut controlul . Acum ma simt rece si indiferenta , practic , nu prea-mi mai pasa de .. nimic . Si toate activitatile pe care le faceam inainte ma tineau aproape de latura mea umana , scrisul , cititul , arta sunt daruri pe care Dumnezeu ni le-a dat pur si simplu... pentru a ramane langa El , iar alungarea acestor lucruri este o gresala de proportii colosale.
Sa nu mai spun ca suferinta tot exista , undeva acolo , doar ca este... adormita .
Nu vreau sa ma pierd si mai mult de atat , imi doresc sa incep din nou sa fac ceea ce obisnuiam inainte pentru ca ... doar de asta exista vara , doar de asta exista aceste lucruri frumoase.. sa te faca fericit si sensibil . Trebuie sa devin iar .. eu . Sa fac lucruri frumoase , sa citesc , e o vara pe care n-am s-o mai traiesc niciodata  si nu vreau sa o pierd stand degeaba doar fiindca nu-mi mai pasa de nimic . 
Acum ma simt bine .. sau , ok . Ma simt ok .
Dupa multa vreme ma simt ok . Am " pofta de viata " , imi doresc sa fac lucruri si sa ma trezesc dimineata ( 12-13 ) nu mai este o oroare . Doua persoane dragi au revenit in viata mea iar asta este ... ok , e bine . Am scapat in sfarsit de liceu , despre cum mi s-a parut acest an voi scrie cat de curand posibil  dar nu va asteptati la o postare vesela  pentru ca a fost aiurea.. rau de tot . 
Partea buna este ca avand in vedere situatia mea din vara trecuta , cand stateam in casa toata ziua , singura si fara prieteni , vara asta pare ceva mai buna . Ies afara in fiecare zi si ma simt bine, mi-am facut prieteni noi , de fapt sunt amici nu prieteni iar  uneori ma simt frumoasa.. Si acum ceva timp am primit o imbratisare de la un baiat .. special. Nu stiu daca eram eu foarte rece insa el era atat de cald incat as fi vrut sa nu-i mai dau drumul niciodata .
Vara asta imi doresc sa fac multe lucruri  dar n-am sa scriu ce vreau sa fac fiindca v-am spus ca planurile mele nu tin insa cred ca v-ati dat si voi seama care sunt acele planuri . 
Multe mai sunt de spus dar ma opresc aici . 
Vara fericita !
Ascunsa

3 comments:

  1. In fiecare an eu imi propun ca asta o sa fie ce mai tare vara si ajung ca la sfarsitul veri sa nu realizez nimic..Sper ca tu sa faci ce iti propui,sa ai o vara faina! :*

    ReplyDelete
  2. Vai,mă regăsesc așa de mult în tine,în tot ceea ce ai scris aici!Parcă m-ai descrie pe mine în urmă cu 3 luni..așa eram și eu.Și eu am alungat persoane,o grămadă,și eu mă simțeam depresivă(adică nu era vorba că mă simțeam,eu chiar eram și sunt depresivă),nu puteam sta cu o carte în mână,plângeam etc.

    Dar mi-a trecut,și o să-ți treacă și ție.Încă mai am ,,răni ” lăsate de acea perioadă(uneori,plâng din senin și nu mă pot opri),dar vei vedea că după ce te vei odihni și îți vei reveni(pentru că sunt convinsă că se va întâmpla asta),vei avea mai multă poftă de viață ca niciodată.Avem zile și zile.Știu că poate nu te ajută la nimic când îți spun că va fi bine,așa că tot ce trebuie să faci e să aștepți.Și eu tot asta fac.Aștept să fiu salvată..de mine însumi.

    ReplyDelete
  3. Alex, eu te susțin orice ai face vara asta! :) E foarte bine dacă vrei ca vara asta să-ți revii și o să faci lucruri frumoase. sper din tot sufletul să fii fericită și să treci peste tot. Crede-mă, după o vară poți să fii foarte vindecat.
    Am vrut, la rândul meu, să scriu despre primul an de liceu, dar colegii mi-au descoperit blogul și dacă aș scrie ceva mai ciudat, cine știe ce ar crede.

    ReplyDelete

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. " - M.Eminescu

" In ochii fericirii ma uit pierdut si plang. "  - M.Eminescu